Karatay Belediyesi Yeni Yaptigi Parklara Sehitlerin Ismini Verdi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, vatani ve ülkemizi savunurken sehit düsen kahraman Mehmetçigimiz ile emniyet mensuplarinin isimlerini ilçeye kazandirdigi 20 yeni parka verdi.

Karatay Belediyesi Yeni Yaptigi Parklara Sehitlerin Ismini Verdi
Karatay Belediyesi, vatanimizi cani pahasina savunan ve bu ugurda sehadet mertebesine erisen sehitlerimizin isimlerini hayata geçirdigi hizmetlerinde yasatmaya devam ediyor. Bu çerçevede Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan ilçenin farkli mahallelerinde tamamlanan 20 parka sehitlerimizin ismi verildi.

Karatayli sehitlerimizin isimlerinin verildigi parklar ise sunlar; Sehit Selçuk Alkis Parki, Sehit Muharrem Öksüz Parki, Sehit Ali Ergün Parki, Sehit Ismail Kozan Parki, Sehit Ahmet Korkmaz Parki, Sehit Ömer Çakmak Parki, Sehit Recep Alpmala Parki, Sehit Abdulmenaf Yavuz Parki, Sehit Fikret Dinçer Parki, Sehit Serkan Güleç Parki, Sehit Hilmi Çaglar Parki, Sehit Bayram Tekin Parki, Sehit Ismail Bölge Parki, Sehit Süleyman Kus Parki, Sehit Hasan Tarim Parki, Sehit Mehmet Yarali Parki, Sehit Yasar Ince Parki, Sehit Mustafa Koçoglu Parki, Sehit Orçun Yaldir Parki ve Sehit Ismail Yalçin Parki.

“Çocuklarimiz sehitlerimizin isimlerinin gölgesinde büyüyecek”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, ilçenin farkli mahallelerine kazandirdiklari parklara sehitlerin isminin verilmesinin bir vefa örnegi oldugunu belirterek, vatan ve millet için gözlerini kirpmadan canlarini feda eden aziz sehitlerin hiçbir zaman unutulmayacaginin altini çizdi. Baskan Hasan Kilca, “Sehitlerimiz ve gazilerimiz bizim bas tacimizdir. Belediye Meclisimizde aldigimiz kararla terörle mücadele sirasinda kahramanca çarpisarak sehit olan askerlerimizin adlarini ilçemizdeki parklarimiza verdik. Bu konuya hassasiyetle ve duyarli bir sekilde yaklasan tüm meclis üyelerimize de ayrica tesekkür ediyorum. Vatan için sehit olan askerlerimizin ismini yasatmak ve sehit ailelerimize sahip çikmak, hepimizin en büyük sorumluluklari arasinda yer aliyor. Bu kararla onlarin isimlerini ve anilarini yasatiyor, bir nebze de olsa sehitlerimiz ile ailelerine olan vefa borcumuzu ödemeye çalisiyoruz. Bu baglamda da belediye olarak tamamladigimiz 20 parkimiza sehitlerimizin ismini vermis olduk. Milletimizi, vatanimizi kahramanca koruyan ve bu ugurda can veren sehitlerimizi asla unutmayacagiz. Gelecegimiz olan çocuklarimizin nese içinde oynayacaklari parklar, aziz sehitlerimizin isimlerini tasiyacak. Belediye olarak kaliteli, yasanilir, düzenli ve saglikli bir Karatay için belediyecilik anlaminda ihtiyaç duyulan hizmet, proje ve çalismalarimizi araliksiz sürdürecegiz. Bu vesileyle; tüm sehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize saglikli ve uzun ömürler diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA