Bu Mekanizma Doga Tutkunlarinin Gözdesi Oldu

DÜZCE – Düzce’de adrenalin tutkunlari, firlatildiginda saniyede 120 kilometre hiza ulastiran ’insan sapani’ mekanizmasiyla heyecan dolu anlar yasiyor.

Bu Mekanizma Doga Tutkunlarinin Gözdesi Oldu
Rafting yapmak için Cumayeri ilçesine bagli Dokuzdegirmen köyüne gelen vatandaslar, ’insan sapani’ ismi verilen özel düzenekle adrenalin dolu anlar yasiyor. Çelik direklerin arasina kurulan platforma güvenle baglanan vatandaslar, traktörle geri dogru çekilerek firlatiliyor. Yaklasik 20 metre yükseklige firlatilan ve saniyede 120 kilometreyi bulan hizla ulasan vatandaslar, hem Melen Çayi’ni hem de köyü kus bakisi görme firsati buluyor.

"Ilk deneyimimdi ama harikaydi"

Rafting için Düzce’ye gelen Tunay Sahiner, "Rafting için Gölcük’ten Düzce’ye geldik. Insan sapanini görünce merak ettik, denemek istedik. Ilk deneyimimdi ama harikaydi. Biraz tehlikeli olacak diye korkuyordum. Tehlikeli hiçbir yani yok, tüm önlemleri almislar. Adrenalin biraz yükseliyor. Kesinlikle diger kisilere de bunu öneririm. Herkes denemeli" dedi.



"Bir anda gökyüzünde dogru firlatiyoruz"

Isletmeci Köksal Özyurt, "Insan sapani, firlatma gücü ile çalisan bir mekanizma. Gergin lastikler var. Insanlari traktörle çekiyoruz ve bir anda gökyüzüne dogru firlatiyoruz. Gayet keyif verici. Saatte 120 kilometreyi bulan bir hiza ulasabiliyoruz. Vatandaslar buraya rafting için geliyor. Insan sapanini görünce sasiriyorlar. Böyle bir aktiviteyi görmek insanlari mutlu ediyor. Traktöre bagliyoruz, daha sonra çekip firlatiyoruz. Hizla gidiyorlar ve heyecanlaniyorlar. Adrenalin depoluyorlar, güzel oluyor. Keyif verici oluyor" diye konustu.

Kaynak: İHA