Belediyenin Koydugu Cihazin Köpekleri Engelledigi Iddiasi

Eskisehir’de iddiaya göre Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kentpark girisinde agaçlarin arasina konulan cihaz köpeklerin parka girisini engelliyor.

Belediyenin Koydugu Cihazin Köpekleri Engelledigi Iddiasi
Yaklasik 257 dönümlük araziye kurulan Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Kentpark, Türkiye genelinde bilinen ve begeni toplayan ender parklardan olma özelligi tasiyor. Otobüs terminaline yakinligi nedeniyle birçok ziyaretçiyi agirlayan parkin kapisina koyulan cihaz ise, iddiaya göre yaydigi frekanslarla köpeklerin parka girmesini engelliyor. Bazi köpekler bu durumdan etkilenmeyip parka girse de köpeklerin büyük bölümünün parkin kapisindan geri döndügü öne sürülüyor. Bir hayvanseverin hassasiyeti sonucu fark edilen sistem, iddiaya göre uzun süre maruz kalindiginda insanlari da rahatsiz edebiliyor. Sehrin gözde yerlerinden olan parkin kapisina yerlestirilen sistem vatandaslardan tepki topluyor.

Uzun süredir otobüs terminalinde çalisan Rahmi Yas, 15 yildir Kentpark civari dahil olmak üzere otobüs terminali ve evinin çevresindeki sokak hayvanlarina bakiyor. Rahmi Yas, geçtigimiz günlerde Kentpark’tan geçip köpeklerle ise giderken bir anda hayvanlarin huzursuzlandigini ve kaçistiklarini fark ettigini belirtti.

Yas, bu durumun nedeninin arastirdiginda agaçlarin arasina yerlestirilen cihaz oldugunu buldugunu söyledi.



“Köpeklerin ne parka ne de insanlara zarari var”

Rahmi Yas, bu uygulamanin Türkiye’de taninan bir parka yakismadigini belirtti.

Bir an önce bu uygulamaya son verilmesini isteyen Yas, “Ne yazik ki Eskisehir’in en güzel parklarindan biri olan Kentpark girisinde direge asili olarak köpekleri rahatsiz edici frekans, sinyal yayan bir alet gördüm. Güvenlik görevi yapan arkadaslara defalarca söyledim ama bir netice alamadim. Sayin belediye baskanimiza buradan sesleniyorum; ‘Lütfen o direge asili olan frekans aletini kaldirsinlar.’ Ben otogardan eve giderken 6-7 köpek bana eslik ediyor. Buraya geldigimizde köpekler çil yavrusu gibi dagiliyorlar. Ben ilk önce anlam veremedim ama sonra bir baktim ki direkte sinyal verici oldugunu ögrendim, ki bunun da yasal olmadigini biliyorum. Lütfen kaldirsinlar. Köpeklerin ne parka ne de insanlara zarari var. Devamli benimle birlikteler. Kentpark açildigindan beri isirma, kovalama benzeri bir olay olmadi. Hayvanseverler olarak böyle bir seyi istemiyoruz. Belki de Türkiye’de tek burasi var” diye konustu.

Kaynak: İHA