Avrupa'nin Aynasi Eskisehir'den Gidiyor

Avrupa’nin aynasi Eskisehir’den gidiyor. Kapi, pencere ve cam üreticisi Europen Yönetim Kurulu Baskani Nebi Hatipoglu, yaptiklari ihracatin yüzde 95’inin Avrupa ülkelerine gerçeklestigini belirtti. Avrupa’nin aynalarinin Eskisehir’deki fabrikadan gittigini belirten Hatipoglu, kuracaklari yeni ayna fabrikasinin da tamamen IKEA’ya çalismasini hedeflediklerini söyledi.

Avrupa'nin Aynasi Eskisehir'den Gidiyor
Yeni fabrika yatirimlari ile büyümeyi hedefleyen ve toplam 5 fabrika ile üretim yaptiklarini ifade eden Hatipoglu, halka arzdan gelen 550 milyon TL civarinda fon ile yeni fabrika yatirimlari yapacaklarini söyledi.

2023’te de 5 milyon Euro’luk bir yatirimla bir ayna fabrikasina baslayacaklarini kaydeden Hatipoglu, "Halka arz yapmis sirketlerin, yurt disi müsteriler nezdinde sürdürülebilirlik anlaminda daha pozitif bir algisi oluyor. Bu anlamda bir diger amacimiz sirket algisini ve itibarini yükseltmek. Üçüncü amacimiz da daha uygun kosullarda finansman imkani ile sirketin yeni yatirimlarla karli büyüme stratejisini desteklemek" ifadelerini kullandi.

Cirolarinin yüzde 73’ünü 34 ülkeye yaptiklari ihracattan elde ettiklerini anlatan Hatipoglu, bu ihracatin yüzde 95’ini de Avrupa ülkelerine yaptiklarini vurguladi. Hatipoglu, "Avrupa’nin aynalari Eskisehir’deki fabrikadan gidiyor. Dünyanin en büyük firmalarina islenmis cam ihracati yapiyoruz. Ayrica Avrupa’daki yapi marketlere kapi ve pencere gibi çok yüksek miktarlarda bitmis ürün yapiyoruz" dedi.

Son dönemde tüm dünyanin en önemli problemlerinden biri haline gelen enerji fiyatlarini da degerlendiren Hatipoglu, Günes Enerji Santrali (GES) yatirimlarina agirlik vereceklerini belirterek, "Geçen sene GES isine çok çalistik. Geçen yil 11 megavat GES anlasmasi yaptik. Ilk etabi Agustos sonunda devreye girecek. Yil sonuna kadar bu 11 megavati tamamen devreye almis olacagiz ve toplam elektrigimizin yüzde 25’ini karsilayacagiz. Önümüzdeki dönemde 20 megavat daha yatirim yapmayi düsünüyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA