Yanginda Zehirlenen Kaplumbaga Hayata Döndürüldü

Balikesir Büyüksehir Belediyesi VETBÜS ve VETBULANS veterinerleri Marmaris’teki orman yangininin oldugu bölgeye gider gitmez, karbonmonoksit zehirlenmesi yasadigi tespit edilen kaplumbagayi oksijen tedavisi ile yeniden hayata döndürdü.

Yanginda Zehirlenen Kaplumbaga Hayata Döndürüldü
Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in talimati üzerine, Marmaris’te meydana gelen orman yangininda zarar gören hayvanlara olay yerinde müdahale etmek için içerisinde teshis ve tedavinin yapildigi VETBÜS, hasta ve yarali hayvan nakil araci VETBULANS ve içi mama dolu 1 araci 4’ü veteriner hekimden olusan 9 kisilik ekip ile birlikte bölgeye gönderildi. Yangin bölgesine ulasan Balikesir Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi’na bagli ekipler, AFAD ve HAK (Hayvan Arama Kurtarma) Dernegi üyeleri ile koordineli sekilde, yemek bulmakta zorlanan yaban hayvanlari için besleme çalismalarina basladi.

Büyüksehir Belediyesi’ne ait VETBÜS ve VETBULANS’in yangin alaninda oldugu bilgisini alan yanginla mücadele eden dernek, STK ve vatandaslar yarali bulduklari hayvanlari kosarak ekiplere teslim etti.

Ilk hayat kurtarildi

Izmir Anda Arama Kurtarma ekipleri tarafindan yangin bölgesinde hareketsiz halde bulunan kaplumbaga, ekipler tarafindan VETBÜS mobil klinigine getirilerek tedavi altina alindi. Balikesir Büyüksehir Belediyesi Veteriner Hekimi Oguzhan Erçel, yapilan muayenede hafif düzeyde karbonmonoksit zehirlenmesi tespit edildigini ve haricinde herhangi bir fiziksel hasara rastlanilmadigini açikladi.

Oksijen tedavisi devam eden kaplumbaga tedavisi sonrasi dogal ortamina salinacak.
Kaynak: İHA