Uyusturucu Operasyonunda, Dövme Yaptirirken Yakalandi

Kocaeli’de uyusturucu ticareti yapmakla suçlanan saniklarin yargilanmasina baslandi. Durusmada sanik, dövme yaptirmak için gittigi yerde polis tarafindan baskin yediklerini, ancak uyusturucuyla ilgisi olmadigini söyledi.

Uyusturucu Operasyonunda, Dövme Yaptirirken Yakalandi
Kocaeli’de polis ekipleri, bazi sahislarin uyusturucu ticareti yaptigini ihbarini aldi. Ihbari degerlendiren ekipler, es zamanli olarak bir is yeri ve bir ikamete operasyon düzenledi.

Operasyon neticesinde 2 kisi gözaltina alinarak emniyete götürüldü. Emniyette ifadeleri alinan saniklardan A.S.Ö. tutuklanirken, O.G. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

"Dövme yaptirdigim esnada polisler is yerine baskin yapti"

“Uyusturucu ticareti yapma veya saglama” suçundan yargilanan saniklarin durusmasi Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülmeye basladi.

Durusmaya tutuklu sanik A.S.Ö., tutuksuz sanik O.G., tanik ve sanik avukatlari katildi.

Suçlamalari kabul etmeyen tutuksuz sanik O.G., "Daha önce uyusturucu içiyordum, ancak su an içmiyorum. Uzun süre dövme yapmayi düsünüyordum A.S.Ö.’yü arayarak dövme yaptirmak istedigimi söyledim. Kendisi çok güzel yapamadigi için indirimli bir sekilde arkadasina yaptirdi. Dövme yaptirdigim esnada polisler is yerine baskin yapti. Benim üstümde uyusturucu çikmadi, kimseye de aracilik etmedim, suçlamalari kabul etmiyorum” dedi.



“Bin TL’ye uyusturucu siparisi verdim”

Olay tarihini anlatan tutuklu sanik A.S.Ö., "Ben dövme isiyle ugrasiyorum. Uyusturucu madde kullaniyorum, ancak satmiyorum. O.G. benim agabeyim sayilir. Kendisi bana dövme yaptirmak istedigini söyleyince kendisini bir arkadasima yönlendirdim. O.G.’nin arkadasi R.S. ile olaydan 2 günce önce tanistim. R.S. bana Istanbul’dan uyusturucu maddesi alacagini söyledi, ben de bin TL’ye siparis verdim. Daha sonra siparisimi getirdi, biraz evde oturduk ve gitti. 45 dakika sonra ben de ikametten ayrildim. Zemin katta polisler beni gözaltina aldi. Polislere R.S.’nin bana getirdigi maddeleri verdim. Olay bu sekilde gerçeklesmistir. Suçlamalari kabul etmiyorum, 6 aydir tutukluyum, tahliyemi istiyorum” diye konustu.



“Ben sadece içiciyim”

Olaya iliskin ifade veren tanik R.S., "Ben uyusturucu madde kullaniyorum ama saniklarin kullanip kullanmadigini bilmiyordum. Olay günü sokakta O.G.’yi gördüm. A.S.Ö.’nün cezaevinden çikmasi sebebiyle O.G.’den telefon numarasini istedim ve kendisiyle görüstüm. A.S.Ö.’nün evinde bulustuk, ben uyusturucunun etkisindeyim, bayagi kötüydüm. A.S.Ö. uyusturucu içti, ben de istedim ancak bana vermedi. Kendisi mutfaga gidince ben de koltugun üstünde uyusturucuyu alarak disari çiktim, o arada polis beni gözaltina aldi. Ben sadece içiciyim” seklinde konustu.

Mahkeme heyeti, A.S.Ö.’nun tutuklulugun devamina ve durusmanin ertelenmesine karar verdi.
Kaynak: İHA