Salihli'de Pazaryerinin Üstü Kapatildi

Manisa’nin Salihli ilçesinde yagisli günlerde vatandaslari ve pazarci esnafini magdur eden pazaryerinin açik kalan kisimlari Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi isbirliginde kapatildi.

Salihli'de Pazaryerinin Üstü Kapatildi
Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan geçtigimiz yillarda Salihli’ye kazandirilan Bedesten Çarsisi, Otopark ve Pazaryeri projesinin üstü açik kalan kisimlarinin kapatilmasi noktasinda Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ve Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda arasinda protokol imzalanmisti.

Protokolün imzalanmasinin ardindan harekete geçildi ve pazaryerinin üst kismini ivedilikle kapatildi. Çarsamba pazari kültürünün yogun oldugu 170 bin nüfuslu Salihli’de pazaryerinin üstünün kapatilmasi hem pazarci esnafini hem de vatandaslari oldukça mutlu etti. Manisa Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskani Ugur Topkaya da, Salihli Belediyesi Baskan Yardimcisi Ibrahim Karaca, Salihli Manavlar ve Pazarcilar Odasi Baskani Idris Özer ile birlikte inceleme yapti. Incelemelerin ardindan açiklamalarda bulunan Topkaya, “Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün ve Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda ile mevcut alanin açik kalan kisimlarinin üstünün kapatilmasi noktasinda protokol imzalamisti. Projenin ihalesi Salihli Belediyesi tarafindan yapildi. Projenin maliyetini iki belediyemiz ortaklasa finanse etti. Pazarci esnafimiz, bu düzenlemeden oldukça mutlu oldu. Halkimizin taleplerinin yerine getirilmesi için Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün öncülügünde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

Salihli Manavlar ve Pazarcilar Odasi Baskani Idris Özer de, “Kisin yagislardan yazin da sicaktan etkilenen esnaf ve vatandaslarimiz için güzel bir çalisma oldu. Salihli Belediyesine ve Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA