'Show Me Türkiye Kocaeli' En Iyi Turizm Filmi Ödülünü Aldi

Büyüksehir belediyesi, Kocaeli’nin dogal güzellikleri ve turizmdeki yüksek potansiyelini gözler önüne sermek amaciyla hazirladigi film, Uluslararasi Turizm Filmleri Festivali tarafindan ödüle layik görüldü.

'Show Me Türkiye Kocaeli' En Iyi Turizm Filmi Ödülünü Aldi


Kültür ve Turizm Bakanligi, Sinema Genel Müdürlügü, Turizm Gelisim Ajansi katkilariyla Gaziantep Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde bu yil 7. si gerçeklestirilen Uluslararasi Turizm Filmleri Festivali ödül töreni, 17 Haziran Cuma günü Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’nde gerçeklestirildi.

Degerlendirmenin uluslararasi jüri tarafindan yapildigi festivalde "Show Me Türkiye Kocaeli" filmi Sehir kategorisinde "En Iyi Turizm Filmi" ödülünü elde etti. Festivalde 48 ülkeden 370 turizm temali filmin yaristi. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan film, kentin dogal güzelliklerinin yani sira turizm potansiyelini de gözler önüne seriyor. Kocaeli’nin doga harikasi güzelliklerinin, Karadeniz sahillerinin, kanyonlarinin, yaylalarinin, gastronomi degerlerinin yer aldigi essiz güzellikteki turizm filminin çekimleri sinematograf Halil Bekar ve ekibi tarafindan gerçeklestirildi.

4 mevsim çekimlerin gerçeklestirildigi filmle yillardir sanayi sehri olarak algilanan Kocaeli, doga turizmi potansiyeli ve kültürel degerler bakimindan da zengin bir sehir oldugunu ulusal ve uluslararasi ölçekte tekrar duyurmus oldu.

Festival dolayisiyla gerçeklestirilen Uluslararasi Tanitim Stratejileri Konferansina, Büyüksehir öncülügünde sehrin tüm paydaslarinin katilimiyla hazirlanan ’Turizm Master Plani ve Markalama Stratejisi’ çalismasi iyi uygulama örnegi olarak anlatildi. Konferansa Oscar ödüllü Polonyali yönetmen Zbigniew Zmudzki, UNESCO Italya Temcilcisi Maurizio Aronica, yapimci ve yönetmen Ginestra Marcucci, film yapimcisi Carlos Sargedas, Turizmci Hüseyin Baraner, yapimci ve yönetmen Nicolas Bori, Festival Baskani Can Saraçoglu ile Turizm ve Dogal Yasam Alanlari Sube Müdürü Ömer Bahadir Özyilmaz katildi.

Kaynak: İHA