Sehit Annesi Istedi Köyüne Baz Istasyonu Kuruldu

Kilit Operasyonunda araziye yerlestirilen el yapimi patlayicinin (EYP) infilak etmesi sonucu geçtigimiz Mayis ayinda sehit olan Gümüshaneli Piyade Sözlesmeli Er Selman Güler’in annesinin istegi üzerine cep telefonu çekmeyen köyüne baz istasyonu kuruldu, Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek tarafindan anne Ayfer Güler’e cep telefonu hediye edildi.

Sehit Annesi Istedi Köyüne Baz Istasyonu Kuruldu
Gümüshane’nin Kelkit ilçesine bagli Baspinar köyü nüfusuna kayitli Piyade Sözlesmeli Er Selman Güler’in köyüne annesi Ayfer Güler’in talebi üzerine Vali Kamuran Tasbilek’in girisimleriyle baz istasyonu kuruldu.

Sehidin annesi Ayfer Güler’in geçtigimiz haftalarda oglu için okutulan mevlidin ardindan köylerinde telefon çekmedigini söylemesi üzerine harekete geçen Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ve cep telefonu operatörleriyle iletisime geçerek Baspinar köyüne baz istasyonu kurulmasi için girisimlerde bulundu.

Gerekli çalismalarin yapilmasinin ardindan sehidin Baspinar köyündeki evini esi Sibel Tasbilek’le ziyaret eden Vali Kamuran Tasbilek, anne Ayfer Güler’e cep telefonu hediye ederek telefonun çekip çekmedigini bizzat kontrol etti. Sehit annesi Ayfer Güler, isteklerini hizlica yerine getiren Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek’e tesekkürlerini iletti.

“Annemize elimizden geleni yapacagimizi, sikintilarini çözecegimizi söylemistik”

Ayfer Güler’in kendilerinden talebini ivedilikle yerine getirdiklerini belirten Vali Tasbilek, “Sehidimizin mevlidinde annemizi tekrar ziyaret ettigimizde annemiz cep telefonlarinin çekmedigini bize beyan etmisti. Biz de o beyan üzerine hemen annemize elimizden geleni yapacagimizi, sikintilarini çözme noktasinda gayret edecegimizi söylemistik. Gerekli görüsmeleri yaptik, sag olsunlar Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz sayin Adil Karaismailoglu basta olmak üzere herkes meseleyi çok sahiplenerek, çok hizli bir sekilde hareket ederek sehidimizin annesi, Ayfer annemizin bizden talebini ivedilikle yerine getirdiler. Hem telefon hatlarinin bu noktada çekmesini sagladilar hem de bugün annemize de bir hediyede bulunmak istediler. O hediyeyi de geldik beraber verdik” dedi.

Kaynak: İHA