Savastan Kurtarilan Ahiska Türkü, Cumhurbaskani Erdogan'i Kaldiklari Alana Davet Etti

Ukrayna’dan tahliye edilerek Elazig’da geçici konaklama merkezine yerlestirilen Ahiska Türkü Azize Hatemova, kendilerini savastan kurtaran Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i kaldiklari konteyner kente davet etti.

Savastan Kurtarilan Ahiska Türkü, Cumhurbaskani Erdogan'i Kaldiklari Alana Davet Etti
Ukrayna’da devam eden savasta ülkede mahsur kalan Ahiska Türklerinin tahliyesi 10 Mayis Sali günü itibariyle Herson kentinden Elazig’a baslamisti. Bu çerçevede toplamda 8 kafile halinde bin 386 Ahiska Türkü kente gelerek, Asagidemirtas Geçici Konaklama Merkezi’ne yerlestirildi. Savastan kurtulmanin ve anavatanlarina kavusmanin mutlulugunu yasayan Ahiska Türklerinin tüm ihtiyaçlari yine devlet tarafindan karsilaniyor. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in sadece Türkiye’nin degil tüm Türklerin baskani oldugunu dile getiren Azize Hatemova, Erdogan’i kaldiklari yerde agirlamak istediklerini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan’i görmek, tesekkür etmek isteyen Hatemova, çocuklarina ve halkina göstermek istedigini ifade etti.



‘Cumhurbaskani sadece Türkiye’nin degil tüm Türklerin Baskani’

Cumhurbaskanini yakindan görmek istedigini ifade eden Azize Hatemova, “Ben Ukrayna savas bölgesinde, Ruslarin ele geçirdigi yerde yasiyordum. Suanda Elazig Konteyner Kentinde bulunuyorum. Öncelikle Cumhurbaskanimiza tesekkür ederim. Bizim buraya getirilmemizde emegi geçen herkesten Allah razi olsun. Disisleri Bakanimiz, Içisleri Bakanimiz, Elazig Valimizden Allah razi olsun. Cumhurbaskanim, siz sadece Türkiye’nin degil tüm Türklerin baskanisiniz. Siz tüm dünyaya örnek bir baskansiniz. Rabbim sizi basimizdan eksik etmesin. Bizlerin sizlere olan sükranlarimiz ve tesekkürümüzü ne kadar anlatsak yeterli olmaz. Size olan samimiyetimizi en sicak duygularimizla size hitaben belirtmek, dile getirmek isteriz. Sizleri görmek, tesekkürlerimizi sunmak, çocuklarimiza ve halkimiza sizi göstermek, nasil örnek bir lider oldugunuzu tanitmak isteriz. Cumhurbaskanim sizi buraya davet etmek istiyorum. Keske sizi yanimizda görebilsek, keske sizi yakindan tanima sansi bulabilsek. Sizi cani gönülden Elazig Konteyner Kente davet ediyorum. Bizi kirmayin. Sizi çok seviyoruz, çok tesekkür ediyoruz” dedi.



Gerekli belgeleri olmayanlarin Ukrayna’da kaldiklarini dile getiren Hatemova, “Belgeleri olan, pasaportlari olan insanlar geldi. Çikabilen çikti ve devletimiz yardim etti, Allah razi olsun. Orada pasaportu olmayan, belgeleri olmayan insanlar kaldi. 200 kadar kisinin ellerinde belgeleri yok sadece dogum belgeleri ile kaliyorlar ve oradan çikmak istiyorlar. Bu konuda da sizden yardim istiyorum. Benim esimde orada ayni sekilde belgesi yok. Dört çocugum var, çocuklarim burada ama esim orada kaldi. Vatanimizdayiz, canimiz sag ama kalbimizin yarisi orada kaldi. Bu konuda sizden yardim istiyoruz” cümlelerini kullandi.
Kaynak: İHA