Mahmut Ustaosmanoglu'nun Defnedilecegi Alanda Son Hazirliklar Yapiliyor

Istanbul’da tedavi gördügü hastanede 93 yasinda hayatini kaybeden Ismailaga Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoglu’nun naasi, bugün Fatih Camii’nde kilinacak cenaze namazinin ardindan Edirnekapi Mezarligi’nda topraga verilecek. Ustaosmanoglu’nun defnedilecegi alanda ise son hazirliklar yapiliyor.

Mahmut Ustaosmanoglu'nun Defnedilecegi Alanda Son Hazirliklar Yapiliyor
Naksibendi tarikatinin Halidiye koluna bagli Ismailaga Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoglu, geçtigimiz günlerde Istanbul’da tedavi gördügü hastanede 93 yasinda hayata gözlerini kapadi. Vefatiyla sevenlerini yasa bogan Mahmut Ustaosmanoglu’nun naasi, bugün cuma namazina müteakip kilinacak cenaze namazinin ardindan Edirnekapi Mezarligi’nda topraga verilecek. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da katilacagi cenaze töreninin gerçeklestirilecegi alanda yogun güvenlik önlemleri alinirken, Ustaosmanoglu’nun sevenlerinden bir kisim da Edirnekapi Mezarligi’na geldi. Ustaosmanoglu’nun defnedilecegi alanda ise son hazirliklar yapiliyor.

Cenaze için yapilan hazirliklarda yer alan Yasin Ramazan Gülmüs, "Benim babam gassal, mezarliga basladigindan beridir sürekli onunla beraber mezarliga gider gelirdim. Beraber cenaze yikadigimiz da oldu, sayisiz cenaze törenine katildim. Efendi hazretlerinin mezarini düzenlemek, etrafinda çalismak nasip oldu. Bu asiri derecede güzel bir duygu. Burada çalisan abilerden Allah razi olsun ki bizim de yardim etmemize izin verdi. 20 yasindayim, 20 senelik hayatim boyunca yasadigim en güzel duygu buydu benim için. Efendi hazretlerine Allah’tan rahmet diliyorum, cemaatimize de bassagligi diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA