Maden Ilçesinde Dis Protez Laboratuvari Açildi

ELAZIG –Elazig’in Maden ilçesindeki devlet hastanesi bünyesinde Dis Protez Laboratuvari düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Maden Ilçesinde Dis Protez Laboratuvari Açildi


Il Saglik Müdürlügü’ne bagli Maden Sehit Cengiz Erdur Ilçe Devlet Hastanesi’nde Dis Protez Laboratuvari düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Ilçe devlet hastanelerinde bir ilk olarak hizmete sunulan laboratuvarin açilis törenine, Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, hizmet baskanlari ve hastane yönetimi katildi.

Devlet Hastanesinde kis aylarinda yaklasik 10 bin nüfusa hizmet verdiklerini belirten Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, “Yaz aylarinda ise bu sayi 25 bini geçmektedir. Ilçemizin il merkezine uzakligi hepimizin malumudur. Amacimiz bu yöredeki hastalarimizi magdur etmeden imkanlarimiz dahilinde yerinde saglik hizmet sunmaktir. Bu gün burada hizmete açmis oldugumuz dis protez laboratuvarimizi da bu amaçlar dogrultusunda düzenlenerek halkimizin hizmetine sunulmustur. Maden ilçemize yakinliklari itibariyle Alacakaya ve Ergani’de yasayan hastalarimizda dis protez tedavilerini burada rahatlikla yapabileceklerdir. Dis protez, kanal tedavi ve çesitli dolgu hizmetlerinin verilecegi laboratuvarimiz ilçe hastanelerimiz arasinda bir ilk olma özelligini tasimaktadir. Bunu da özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA