KONESOB TÜRKAK Akreditasyon Sertifikasi Aldi

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odasi (KONESOB) bünyesinde 2020 kurulan Ahilik Belgelendirme Merkezi’nin TÜRKAK’a yaptigi basvuru olumlu sonuçlandi. TÜRKAK tarafindan KONESOB’a Akredistasyon sertifikasi verildi.

KONESOB TÜRKAK Akreditasyon Sertifikasi Aldi
KONESOB bünyesinde 2020 yilinda ‘ulasim ve lojistik sektöründe’ Mesleki Yeterlilik Belgesi verebilmek için kurulan Ahilik Belgelendirme Merkezi’nin akreditasyonu tamamlandi. KONESOB’un “VOC-Test Center Project” projesi TÜRKAK TS EN ISO/IEC 17024:2012-12 personel belgelendirme akreditasyon islemi 15 Haziran’da sonuçlandi. Ayni zamanda Ahilik Belgelendirme Merkezi’nin Mesleki Yeterlilik Kurumu’na (MYK) Sinav ve Belgelendirme Yetkilendirme basvurusu da yapildi. KONESOB Proje Koordinatörü Dr. Murat Gümüs ve Kalite Yöneticisi Kani Irfan Kaplan, VOC-TEST Merkezleri-III Hibe Programi çerçevesinde yürütülen projelere yönelik çevrim içi düzenlenen 2’inci degerlendirme toplantisina katildi.

MYK Baskani Adem Ceylan’in açilis konusmasiyla baslayan toplantida, 23 hibe faydalanicisinin yürüttügü projelerde bugüne kadar gerçeklestirilen faaliyetler, mevcut ulasilan durum ve kalan uygulama süresine yönelik degerlendirilmelerde bulunuldu. MYK Baskani Adem Ceylan, 23 hibe faydalanicisi içeresinde TÜRKAK tarafindan akreditasyon islemini tamamlayan tek kurulus olan Konya Esnaf ve Sanatkarlari Odalari Birligi’ne tesekkür etti ve basari diledi.

KONESOB bünyesinde 2020 kurulan Ahilik Belgelendirme Merkezi’nin TÜRKAK’a yaptigi basvuru olumlu sonuçlandi. TÜRKAK tarafindan KONESOB’a Akredistasyon sertifikasi verildi.

Bundan sonraki süreçte, Ulasim ve Lojistik Sektöründe, okul ve personel servisi soförü, minibüs soförü, taksi soförü, sehir içi toplu tasima otobüs soförü ve tehlikeli medde tasima soförü, Ulusal Yeterliliklerinde Mesleki Yeterlilik Belgesi verebilecek.

Süreçle ilgili degerlendirmelerde bunulan KONESOB Baskani Muharrem Karabacak, Akreditasyon sertifikasinin Konya ve sehrin esnafina hayirli olmasini temenni etti. Baskan Karabacak, “Ahilik Belgelendirme Merkezi’mizde gerçeklestirecegimiz sinavlar neticesinde sehrimizde nitelikli is gücüne ve istihdama büyük katki saglayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA