Kargo Sirketi 150 Milyon Lira Yatirimla Büyümeye Devam Ediyor

GKN Kargo Yönetim Kurulu Baskani Gökhan Akyürek “2022 yili sonu itibari ile de yatirimlarimiz 200 milyon TL’ye ulasacak. Bu yatirimlar ile Türkiye’nin önde gelen kargo sirketlerinden olma hedefimize her geçen gün yaklasiyoruz” dedi.

Kargo Sirketi 150 Milyon Lira Yatirimla Büyümeye Devam Ediyor


Kargo sirketlerinden beklentilerin her geçen gün arttigi bir dönemde GKN Kargo, dagitim sektöründe yaptigi dijital yatirimlarin yani sira son 1,5 yilda 150 milyon yatirim yaparak büyümesini sürdürdü. GKN Kargo Yönetim Kurulu Baskani Gökhan Akyürek konuyla ilgili “2022 yilinda hizli bir büyümeyi öngörüyoruz. 2022 yili sonu itibari ile de yatirimlarimiz 200 milyon TL’ye ulasacak. Bu yatirimlar ile Türkiye’nin önde gelen kargo sirketlerinden olma hedefimize her geçen gün yaklasiyoruz” dedi.



Hedef; günlük 1 milyon teslimat

Planlanan büyüme ile birlikte 2022’de gerçeklestirecek diger bir hedefin de günlük 1 milyon kargo teslimi olarak belirleyen Akyürek, hedefine ulasmak için Çerkezköy, Gimat ve Adana’da 3 aktarma merkezini daha kullanima açtiklarini ifade etti.



Yil sonu 3 bin kisilik dev kadro

2016’dan beri varligini sürdüren, her zaman müsteri memnuniyetini düsünen ve sektördeki personel açiginin farkinda olan sirket, ülke ekonomisine katki saglamak amaciyla 2022 yilinda 64 ilde hizmet vererek personel sayisini da ayni ölçüde artiriyor. Sirket, son 1,5 yilda 150 milyon yatirim yaparak büyümesini ilerletti. 2022 yilinin ilk ayinda 780 kisiyi daha kadrosuna dahil etti. Akyürek, bu seneki hedefinin çalisan sayisini 3 bin kisiye çikartmak oldugunu dile getirdi.

‘Kargo Akademi’ hayata geçiyor

Sektördeki personel açiginin farkinda olduklarini bu zorluklari asmak ve hizmet kalitelerini yükseltmek için ‘Kargo Akademi’ projesini hayata geçirmek üzere çalismalarini baslattiklarini anlatan Akyürek, 2022 yilinin ilk çeyreginde Kargo Akademi ile sektöre bu alanda önemli bir katki sunacaklarinin altini çizdi. Yil sonuna kadar 84 olan acente sayisini 120’ye çikarmayi planladiklarini söyleyen Gökhan Akyürek, 2023 yilina kadar 81 ilde sube açmayi hedeflediklerini bir kez daha vurgulayarak sözlerini noktaladi.
Kaynak: İHA