Kadin Doktora Tuzak Kuran Ve 15 Yil Hapis Cezasina Çarptirilan Bashekim Tahliye Edildi

Kirklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki özel bir hastanede kadin doktora igrenç tuzak kurup ‘tecavüz dehsetini’ yasattigi iddiasiyla 15 yil hapis cezasina çarptirilan sanik bashekim, daha sonra ‘derhal saliverilmesi’ karariyla tahliye edildi.

Edirne’de yasayan ancak Kirklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki özel bir hastanede doktor olarak çalisan yabanci uyruklu kadin E.V.’nin iddialarina göre, çalistigi hastanenin bashekimi A.Ç. nöbet gecesi kendisini odasina çagirip sohbet etmeye basladilar. Sohbet esnasinda bashekimin kendisine ikram ettigi içkiyi içtigini öne süren kadin doktor, bu sirada bashekimin kendisine hap verdigini bu hapi da içtigini anlatti. Hapi içtikten sonra kontrolünü kaybeden kadin, bashekim tarafindan odadaki sedyenin üzerine yatirilmasinin ardindan, bashekimin odanin kapilarini kilitleyip kendisinin kiyafetlerini çikarmaya basladigini öne sürdü. Kullandigi hap ve içki nedeniyle zayif düstügünü ve bashekime karsi koyamadigini anlatan kadin doktor, kendisine cinsel saldirida bulunuldugunu iddia etti. Yasadigi dehset verici olayin ardindan ikamet ettigi sehir olan Edirne’de psikologa giden kadin doktor, bashekim hakkinda sikayetçi olmaya karar verdi. Sikayet üzerine gözaltina alinan bashekim, tutuklandi.

Skandal savunma: “Rizasi disinda bir sey yapmadim”

Bashekim A.Ç. hakkinda Kirklareli 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli cinsel saldiri suçundan dava açildi. Durusmaya tutuklu sanik bashekim A.Ç. ve avukatlariyla birlikte magdur Doktor E.V.’nin avukatlari katildi.

Durusma savcisi, bashekim A.Ç.’nin “nitelikli cinsel saldiri” suçundan cezalandirilmasini istedi. Sanik bashekim A.Ç.’den son sözü soruldu ve bashekim A.Ç. “Rizasi disinda bir sey yapmadim. Bu suçu islemedim” dedi.

Kadin doktor E.V.’nin avukati Bedia Mutlu Mirzabey de savunmasinda, doktor olan magdurun namus degerleri hakkinda yalan söylemeyecegini söyledi.



Bashekimin geçmisi indirim sebebi kabul edildi, cezasinda indirim yapildi

Mahkeme heyeti, sanik bashekim A.Ç.’nin “nitelikli cinsel saldiri” suçundan takdiren asgari hadden 12 yil hapis cezasi ile cezalandirilmasina, sanik bashekimin taciz olayini kendisini beden veya ruh bakimindan savunamayacak kadin doktora karsi gerçeklestirmesi kanaatine varildigindan sanik bashekimin cezasinda artirim yapilarak 18 yil hapis cezasi ile cezalandirilmasina, sanik bashekimin geçmisi, verilen cezanin gelecegi üzerindeki etkileri indirim sebebi kabul edilerek indirim yapilarak 15 yil hapis cezasi ile cezalandirilmasina karar verdi.

Bashekim magduriyet yasadigini söyleyip, tahliyesini istedi

Bashekimin karara itiraz etmesinin ardindan Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi’nde yeninden durusma yapildi. Tutuklu sanik bashekim A.Ç. “kisisel veya ailevi olarak ciddi magduriyet içerisinde oldugum göz önüne alinarak tahliyeme karar verilmesini talep ederim” dedi.



Cumhuriyet Savcisi tutuklulugunu istedi

Mahkemenin Cumhuriyet Savcisi “tutuklu sanigin üzerine atilin suçun niteligine suçun islendigine dair kuvvetli suç süphesinin varligini gösteren somut delillerin bulunmasi, suç için öngörülen ceza miktarina göre kaçma süphesinin varligi bu durumda adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacagi da dikkate alinarak tutukluluk halinin devamina karar verilmesi kamu adina talep olunur” dedi.



‘Derhal saliverilmesi’ karariyla tahliye edildi

Ardindan mahkeme baskani sanigin tutuklu kaldigi süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine ve derhal saliverilmesi için tutuklu bulundugu ceza infaz kurumuna müzekkere yazilmasina karar verdi.

Durusma Ekim ayina ertelendi.
Kaynak: İHA