Hematoloji Günübirlik Tedavi Ünitesi Hizmete Girdi

Düzce Üniversitesi Hastanesi dahiliye klinigi bünyesinde hematoloji gündüz tedavi ünitesi hizmete faaliyetine basladi.

Hematoloji Günübirlik Tedavi Ünitesi Hizmete Girdi
Dahiliye Klinigi’nde ayaktan tedavi gören hastalara hastane sartlarinda uygulanmasi gereken demir, özellikli serumlar, kan ve kan ürünleri transfüzyonu gibi tedavileri ve yüksek kan düzeyleri olan hastalarda kan bosaltilmasi islemleri, yeni açilan Hematoloji Gündüz Tedavi Ünitesinde gerçeklestirilmeye baslandi.

Hastalarin daha hizli ve konforlu bir sekilde tedavi edilmeleri amaciyla düzenlenen üniteyle; yatakli servislerin hasta yogunlugu, hastalarin hastanede kalma süresi ve enfeksiyon riskinin azaltilmasi saglandi. Açilan ünite ile tedaviler ve islemler sirasinda gelisebilecek çesitli reaksiyonlara karsi donanimli bir ortam ve yakin gözetimin saglanabildigini ifade eden Hematoloji Bilim Dali Baskani Doç. Dr. Birgül Öneç, yedi tedavi koltugunun bulundugu Gündüz Tedavi Ünitesi’nde hastalarin, uzman saglik personellerinin kontrolünde tedavilerini alarak kisa sürede tabucu olabildigini belirtti.

Ünitenin özellikle belli araliklarla ancak sürekli olarak kan transfüzyonu ya da bosaltilmasi ihtiyaci olan Hematoloji hastalari ve periyodik olarak tedavi alan Dahiliye hastalari açisindan önemli bir ihtiyaci karsiladigina dikkat çeken Birgül Öneç, Hematoloji ya da ilgili Dahiliye Poliklinigi’nden tedavinin düzenlenmesinin ardindan ayni gün içinde tedavilerin verildigini dile getirdi.

Düzce Üniversitesi Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, tedavi olan hastalari ziyaret ederek onlarla sohbet etti.
Kaynak: İHA