Bursa Belediyeler Birligi'nden Egitim Semineri

Bursa Belediyeler Birligi’nin personele yönelik yilda iki kez düzenledigi hizmet içi egitim seminerinin yaz dönemi Antalya’da basladi.

Bursa Belediyeler Birligi'nden Egitim Semineri
2022 yili yaz dönemi egitim seminerinin açilis konusmasini yapan Bursa Belediyeler Birligi ve Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “Düzenlemis oldugumuz seminerden çok güzel sonuçlar alacagimiza inaniyorum. Gerek çalisanlarimiz, gerekse yönetici arkadaslarimiz vatandasimiza daha iyi hizmet verme adina bilgilerini güncellemis olacaklar” dedi.

Bursa Belediyeler Birligi’ne üye 17 ilçe belediyesinin baskan, baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri ve bürokratlar ile belediye personelinin katildigi seminerin oturum basliklari; “Personel Giderlerinin Yasal Siniri ve Alternatif Istihdam Yöntemleri”, “Belediye Meclisi ve Komisyonlarin Çalisma Usul ve Esaslari”, “Yerel Yönetimlerde Insan Iliskiler ve Kriz Yönetimi” olarak belirlendi. Dört gün sürecek seminerde Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) Genel Sekreter Yardimcisi Halil Ibrahim Azak, TBB Hukuk Isleri Müdürü Zeliha Mercimek ile Tapu Kadastro Halkla Iliskiler Müdürü Özgür Yilmaz konusmaci olarak yer aliyor.

Seminerin açilis konusmasini yapan Bursa Belediyeler Birligi ve Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, mevzuatlardaki son degisikler ile idari anlamda karsilasilan sorunlarin konusulup tartisilacagini söyledi.

Baskan Dündar, “Iki yillik bir pandemi süreci geçirdik. Pandemi sonrasi kis döneminin ardindan ikinci seminerimizi gerçeklestiriyoruz. Konu basliklarini belirledigimiz seminere davet ettigimiz uzman isimler, çalisma sistemimizle ilgili ihtiyacimiz olan konular hakkinda bizleri bilgilendiriyor” dedi.

Belediyelerin vatandaslarin devlet kapisi olarak adimini attigi ilk yer olduguna vurgu yapan Baskan Dündar, “Sorumluluk alaninda olsun olmasin, vatandaslarimiz ilk önce belediyelerin kapisini çaliyor. Bizler de onlarin talep ve isteklerini alip kendi sorumlulugumuzla ilgili kisimlarini çözüp, diger kurumlarla ilgili olanlari da kurumlara iletiyoruz. Tüm bunlari yaparken zaman zaman mevzuat degisikligi olan konular hakkinda, vatandasimiza daha iyi hizmet verebilmek, belediyeler arasinda bilgi ve tecrübe paylasimini saglamak için personelimize yönelik çalismalar gerçeklestiriyoruz. Bütçeden idari konulara kadar, düzenlemis oldugumuz bu seminerden çok güzel sonuçlar alacagimiza inaniyorum. Gerek çalisanlarimiz, gerekse idari kadrodaki sorumlu arkadaslarimiz bu seminerden kafalarindaki sorulari cevaplamis olarak döneceklerdir. Tüm katilimcilara tesekkür ediyorum” diye konustu.

Baskan Dündar’in ardindan seminerin ilk konusmacisi olan TBB Genel Sekreter Yardimcisi Halil Ibrahim Azak, “Personel Giderlerinin Yasal Siniri ve Alternatif Istihdam Yöntemleri” hakkinda katilimcilara bilgiler verdi.
Kaynak: İHA