Adiyaman Çocuk Haklarinda Lider

Adiyaman Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünün bünyesinde hizmet veren Adiyaman Çocuk Haklari Komitesi, ülke genelinde en çok üye sayisina ulasmada ve gerçeklestirdigi etkinliklerle birinci oldu.

Adiyaman Çocuk Haklarinda Lider
2018 yilinda 141 çocugun üye oldugu komite 28 etkinlik yaparken, 2022 yilinin ilk alti ayinda 171 etkinlik gerçeklestirerek komiteye üye çocuk sayisi bin 381’e çikarildi. Adiyaman Çocuk Haklari Komitemize üye çocuk sayisi ve gerçeklestirilen etkinliklerle Türkiye’de 1. siraya, etkinliklere katilan çocuk sayisinda ise 2. siraya yerlesti.

Adiyaman Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Fehmi Çelik konuya ilisken yaptigi açiklamada, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimiz çatisi altinda illerde kurulan çocuk haklari komiteleri araciligiyla dili, dini ve dezavantajli durumuna bakilmaksizin tüm çocuklarimizin sosyal, sportif ve kültürel gelisimlerini desteklemek amaciyla ülkemiz genelinde faaliyetler gerçeklestirilmektedir.

Adiyaman Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügümüze bagli Çocuk Hizmetleri birimimiz araciligiyla koruyucu ve önleyici hizmetler çerçevesinde çalismalar yürütmekteyiz. Çocuklarimizin riskli durumlarla karsi karsiya kalmalarina firsat vermeden gerçeklestirdigimiz etkinlikler sayesinde, bilissel, duygusal ve sosyal gelisimlerini destekleyerek topluma faydali, saglikli ve bilinçli bireyler haline gelmelerinde katki sagliyoruz. 2018 yilinda 28 etkinlikle, 141 çocugumuz komitemize üye iken, 2022 yilinin ilk alti aylik sürecinde 171 etkinlik gerçeklestirerek komitemize üye çocuk sayimizi bin 381’e çikardik.

Kurdugumuz Çocuk Haklari Komite Odamizin Bahçelievler Mahallesinde faaliyete baslamasi ile beraber komite odamizda 12 adet çocuk dostu köse olusturduk. Müzik, atölye, kütüphane, zeka oyunlari 3-9 yas etkinlik alani, sinema, masa tenisi, dart, toplanti, bilgilendirici koridor köseleri ile her yas grubundan çocugumuzun olusturdugumuz bu köselerden faydalandirilmasi saglandi.

Ayrica bu süreçte gerçeklestirmis oldugumuz etkinliklere katilan çocuk sayimiz ise her sene artarak devam etti. 2018’de 572 çocuk iken 2022’nin ilk alti ayinda 3 bin 449 çocugumuza ulasilmistir.

Bakanligimiz tarafindan illere gönderilen rapora göre; Adiyaman Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügümüz, Adiyaman Çocuk Haklari Komitemize üye çocuk sayisi ve gerçeklestirilen etkinliklerle Türkiye’de 1. siraya, etkinliklere katilan çocuk sayisinda ise 2. siraya yerlesmistir.

Ilimizde bize verilen görevi hakkiyla yerine getirme suurunu elden birakmadan daha ileriye ve iyiye gitme hedefimizi asla kesintiye ugratmadik. Ayni sekilde her alanda basarilarimizi arttirmaya devam edecegiz. Ilimizi onurlandirmanin mutlulugunu yasarken Basta Bakanimiz Derya Yanik Hanimefendi olmak üzere Bakanligimizin degerli mensuplarina onurelerinden dolayi sükranlarimi sunuyor, tüm mesai arkadaslarima göstermis olduklari gayret ve emeklerinden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA