5 Yasindaki Yusuf Hayalindeki Polisligi Asayis Denetiminde Gerçeklestirdi

Aksaray’da ailesi ile gezerken polislerin asayis uygulamasiyla karsilasan 5 yasindaki Yusuf Ayhan, hayalindeki polislik meslegini uygulamadaki polislerle birlikte asayisi denetleyerek gerçeklestirdi.

5 Yasindaki Yusuf Hayalindeki Polisligi Asayis Denetiminde Gerçeklestirdi
Il Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Subesi ekipleri ile Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan kentin huzur ve güven ortaminin saglanmasi adina uygulama araliksiz olarak gerçeklestiriliyor. Taspazar Mahallesi Sehit Yalçin Sevindi Caddesi basta olmak üzere 6 farkli noktada es zamanli düzenlenen uygulamalarda binlerce araç ve sürücüsü denetlenirken, ailesi ile gezmeye çikan 5 yasindaki Yusuf Ayhan’in bulundugu otomobil uygulamada durduruldu. Babasi Ferit Ayhan’in (35) kimligi sorgulanirken, polislerle denetim yapmak istedigini söyleyen küçük Yusuf’a Asayis Subesi ekiplerince sürpriz yapildi. Polis memuru tarafindan araçtan indirilen Yusuf ilk olarak Asayis Subesi sapkasini takarak polisleri noktada selamladi. Polis memurundan ne yapmasi gerektigini ögrenen küçük polis Yusuf, uygulama noktasinda durdurulan bir aracin sürücü ve yolcusundan kimliklerini istedi. Aldigi kimlikleri tabletteki POLCEP sistemi üzerinden sorgulatan Yusuf, Genel Bilgi Taramasini (GBT) yaptigi aracin sürücüsüne hayirli yolculuklar dileyerek, kendisine eslik eden polis memuruna, “Benim görevim bitti, size iyi görevler” diyerek kep selami verdi. Polislere tesekkür eden Yusuf, ailesi ile uygulama noktasindan ayrildi.

Ailecek gezmeye çiktiklarini ve uygulamanin Yusuf için güzel bir ani oldugunu anlatan babasi Ferit Ayhan, “Biz bugün ailecek gezmeye çikmistik. Bugün de burada rutin bir kontrolün oldugunu gördük. Açikçasi hosumuza da gitti. Bu tür kontroller bizim saglikli ve huzurlu sekilde seyahat etmemizi sagliyor. Bugün Yusuf da sansli güne denk geldi. Yusuf çünkü polisleri çok seviyordu. Size de denk geldi. Yusuf kontrollerde yardimci oldu. Hem Yusuf için iyi oldu hem de sizin için iyi oldu. Herkese iyi yolculuklar dileriz. Saglikli huzurlu yolculuklar olsun. Bu tür kontroller her zaman hosumuza gidiyor” dedi.

Kaynak: İHA