Havuzlar Çocuklarla Senlendi

Çukurova Belediyesince baslatilan yüzme kurslarinin açilisi Baskan Soner Çetin tarafindan yapildi.

Havuzlar Çocuklarla Senlendi
Hayalpark Açik Yüzme Havuzunda düzenlenen törende konusan Baskan Çetin, “Siz gelecegimizin teminati, güvencesisiniz. Atatürk devrimlerinin ve cumhuriyetin muhafizlarisiniz. Dünyada çocuklarina ve gençlerine bayram hediye eden baska bir lider yoktur. Bu büyük Ata’mizin çocuklarimiza, gençlerimize bakis açisini gösteriyor. Biz de onun degerlerinden ayrilmayacagiz. Cumhuriyetin temel degerlerine ömrümüzün sonuna kadar sahip çikmaya devam edecegiz. Yeni yeniden gençligin saglikli yetismesi için elimizden geleni yapmak zorundayiz” dedi.

Önceki gün 2 bin çocugun yaz okullarina basladigini belirten Baskan Çetin, bugün de çocuklarin yüzme ögrenmek için kursa basladigini hatirlatti. BaskanÇetin, eskiden çocuklarin baraj gölünde, kanallarda suya girdigini ve üzücü bogulma olaylari yasandigini kaydederek, bunu önlemek için yüzde kurslari açtiklarini ifade etti.

4 bin çocugun ilk etapta kayit yaptigini söyleyen Çetin, bu yaz 10 bin çocuga yüzme ögretmeyi hedeflediklerini açikladi.

Baskan Soner Çetin, çocuk esirgeme kurumu ve sevgi evlerinden de çocuklarin yüzme ögrenecegini bildirdi.

Çocuklarin hem eglenmesi hem de serinlemesi için su oyun parklari açtigini kaydeden Çetin, bu hizmetin diger belediyeler tarafindan örnek alinmasinin sevindirici oldugunu söyledi.



Baskan Soner Çetin, konusmasinin ardindan yüzmeyi Çukurova Belediyesi yüzme kurslarinda ögrenen sonrasinda Ünsal Fikirci Yüzme Okuluna devam eden yüzücülerin gösterisini izledi.
Kaynak: İHA