Bakan Kirisci Açiklamasi 'Evleri Tahliye Edilen Ailelere 3 Bin TL Ödeme Yapilacak'

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Marmaris yangininda evleri tahliye edilen ailelere 3 bin TL ödeme gerçeklestirildigini açikladi.

Bakan Kirisci Açiklamasi 'Evleri Tahliye Edilen Ailelere 3 Bin TL Ödeme Yapilacak'
Mugla’nin Marmaris ilçesinde çikan orman yangini devam ederken bölgede olusturulan Afet Koordinasyon Merkezinde bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci’nin de katildigi toplantida yangina iliskin sayilar paylasildi. 61 hava aracinin yangina müdahale ettigi ifade edilirken, bin 12’si orman isçisi olmak üzere 3 bin 214 personelin de sahada oldugu belirtildi. Sahada 730 aracin da yer aldigi açiklandi.

Yangin bölgesinde yarin sabah saatlerinde rüzgarin 60-70 km hizla esmesini beklediklerini söyleyen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yanginla birlikte rüzgar hizinin daha da yükselebilecegini ifade ederek, “Bu arazide firtina olusturacak neredeyse. Yarin ögleye kalmadan yangini kontrol altina almak istiyoruz. Yangini Içmeler’e ulasmadan durdurmak için ekipleri yerlestirdik” dedi.



Evi tahliye edilen ailelere 3 bin TL yardim

131 hane ve 435 kisinin tahliye edildigini söyleyen Bakan Kirisci, “Temennimiz yarin bu yanginin neticelenmesi. Rüzgar olmasa daha iyi olurdu ama ümitsiz degiliz. Çalismalarimizi devam ettirecegiz. Evleri tahliye edilen ailelere 3’er bin TL ödeme gerçeklestiriliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA