Mihaliççik'ta Kiraz Üreticisine Egitim

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Akdeniz Meyve Sinegi Izleme Projesi çerçevesinde Mihaliççik ilçesinde 2018 yilinda Akdeniz Meyve Sinegi Ari Alan Çalismasi baslatildi.

Mihaliççik'ta Kiraz Üreticisine Egitim
Ankara Merkez Zirai Mücadele Arastirma Enstitüsü ile koordineli yürütülen proje neticesinde, Uluslararasi ISPM-26 (Meyve Sineklerine yönelik zararlidan ari alanlarin tesis edilmesi) standardina göre Mihaliççik Ilçesi Akdeniz Meyve Sineginden Ari Alan olarak tesis edildi. Toplanti, Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Ahmet Altikat, Mihaliççik Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Bilal Tosun, projeyi yürüten Il/Ilçe Müdürlügü teknik personeli ile 35 üreticinin katilimlariyla düzenlendi.

Bölge koordinatör kurumu olan Ankara Merkez Zirai Mücadele Arastirma Enstitüsü Müdürlügü proje yürütücülerinden Ziraat Mühendisi Erdogan Ayan tarafindan, üreticilere egitim verildi.

“Akdeniz Meyve Sinegi Ari Alan Projesi” hakkinda bilgi veren proje yürütücüsü Ziraat Mühendisi Ayan Mihaliççik ilçesinde ariligin devam ettirilmesinin önemi, kirazda ekonomik zarara sebep olan hastalik ve zararlilar hakkinda bilgilendirme sunumu yapti.
Kaynak: İHA