KYK'li Ögrenciler, El Emegi Ürünlerini Sergiledi

Yüksek Ögrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yozgat Il Müdürlügüne bagli yurtlarda, halk egitim merkezi bünyesinde açilan el sanatlari kurslarinda ögrenciler tarafindan yapilan eserler sergilendi.

KYK'li Ögrenciler, El Emegi Ürünlerini Sergiledi
Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce Cumhuriyet Meydani’nda açilan sergide KYK yurtlarinda kalan ögrenciler tarafindan yagli boya, hat, tezhip, örgü, ebru kurslarinda yapilan birbirinden güzel el sanatlari ürünler görücüye çikti. Ögrencilerin el emegi göz nuru ürünleri sergiye katilan vatandaslar tarafindan da büyük begeni topladi.

Sergiyi gezen Vali Ziya Polat, ögrencilerle bir süre sohbet etti ardindan açiklamalarda bulunarak, “Geçtigimiz haftalarda halk egitim merkezi kurslarimizin yil sonu sergisini açmistik. Bu günde KYK yurtlarimizda halk egitim müdürlügümüzce acilan yil sonu sergisini, ögrencilerin el emegi göz nuru ürünlerinin sergisini açtik. Hepsi çok hosuma gitti, hepsinin ellerine saglik. Kisa sürede bu ürünleri ortaya çikartan kardeslerimize ve egitim veren hocalarimiza tesekkür ediyorum.” dedi.

Yaz kurslarina ögrencilerin önem vermesi gerektigini de vurgulayan Vali Polat, “Yaz ayina giriyoruz. Geçtigimiz hafta yaz kurslariyla ilgili degerlendirmemizi yapmistik. Su an Gençlik ve Spor Bakanligimiza bagli kurslarimiz açik, gençlik merkezlerimiz açik. Çocuklarimizin her türlü sporu yapabilecekleri imkanlarimiz var. Kuran kurslarimiz haftaya basliyor. Çocuklarimizi yazin evde degil salonlarda spor yaparken görmek istiyoruz. Biz çocuklarimizin spor yapip müzik aleti çalmasini istiyoruz. Çocuklarimizin kültürel faaliyetler büyümesini istiyoruz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA