Diyadin Belediyesi 4,5 Milyon Lira Borç Ödedi

Agri’nin Diyadin ilçe Belediye Baskanligina kayyum atanmasinin ardindan belediye, 4,5 milyon lira borç öderken, 45,5 milyon liralikta yatirim yapti.

Diyadin Belediyesi 4,5 Milyon Lira Borç Ödedi
Içisleri Bakanligi görev yapan kayyum belediyelerinin bugüne kadar yaptigi çalismalari degerlendirdi. Bakanlik yapilan degerlendirmeleri sosyal medya hesaplarindan paylasti.

Degerlendirmeler sonucunda Agri’nin Diyadin ilçe belediyesinde özellikle geçtigimiz Mart ayinda Mugla’nin Fethiye ilçesine tayini çikan Kaymakam Alper Balci döneminde yapilan yatirimlar dikkat çekti.

Belediyeye kayyum atandiktan sonra, Diyadin Belediye Baskanligi’nca ilçeye kazandirilan Tekstil Atölyesi, Kilitli Parke Tasi Üretim Fabrikasi, Kayak Pisti ve Kafe ile Kadin Bekleme Salonu gibi projeler, ilçeye önemli katki saglarken, 60 kilometre stabilize yol, 18 kilometre içme suyu sebeke hatti, 20 bin metrekare kilitli parke yapimi, 3 kilometre içme suyu isale hatti, 3 kilometre kanalizasyon hatti, 1,2 kilometre dere islahi, 1 adet spor tesisi, 10 adet sosyal etkinlik alani yapimi ve kentin güzel ve yesil olmasi için 2 bin 200 adet fidan dikimi gerçeklestirildi.

Ilçede ayrica, 4 adet taziye evi bakim ve onarimi, 5 bin 179 aileye gida yardimi, bin 751 kisiye giyim yardimi, 3 bin 608 ögrenciye kitap ve kirtasiye yardimi, 509 yasli ve bakima muhtaç kisiye yardim, 598 addet hos geldin bebek- nikah paketi - taziye paketi, bir adet Pazar yeri yapilirken Kadin Yasam Merkezinde açilan 4 kurstan 48 kisi yararlandi.
Kaynak: İHA