25. Kayisi Festivali Öncesi Hazirliklar Masaya Yatirildi

Bu yil 25’incisi düzenlenecek olan Uluslararasi Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayisi Festivali öncesi düzenlenen istisare toplantisinda konusan Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan,

25. Kayisi Festivali Öncesi Hazirliklar Masaya Yatirildi
21-24 Temmuz tarihleri arasinda düzenlenecek olan 25’inci Uluslararasi Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayisi Festivali öncesi istisare toplantisi düzenlendi.

Yeni Nikah Sarayinda gerçeklesen toplantiya Vali Hulusi Sahin, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Ercan Altin, Il Emniyet Müdürü Ercan Dagdeviren, Inönü Üniversitesi Rektör Yardimcisi Abdulkadir Baharçiçek ile Ilçe kaymakamlari, ilçe belediye baskanlari ve il müdürleri katildi.

Toplantinin açilis konusmasini gerçeklestiren Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, dünya kuru kayisi üretiminin yüzde 80’inin üretildigi Malatya’da kayisinin günesin altin yumurtasi olarak anildigini animsatti. Kayisinin Malatya’da katma degeri ve kisi basina düsen milli geliri artirdigini ifade eden Gürkan, “Kayisi festivalinde kayisi birincilikleri, kayisi seçimleri, kültürel ve sosyal etkinlikler olacak. Burada söyle bir algi var; kayisi festivali sanki belediyeye ait bir sey gibi. Oysaki yasal temellerde bu isin birinci sorumlusu mülki amirimiz Sayin Valimize aittir. Bizlerde Sayin Valimizin almis oldugu kararlari uygulamakla görevli kisileriz. Yerel anlamda bizler yönetimdeyken mülki anlamda Sayin Valimizle birlikte yerelin ve mülkinin bir arada olmasi ve birlik, beraberlik, dayanisma içerisinde olmasi çok önemlidir” dedi.

Bugün yaptiklari toplanti ile amaçlarinin sehrin bütününü festivale dahil etmek oldugunu da ifade eden Gürkan, “Hem sehrin geçmisine sahip çikacagiz, hem gününe sahip çikacagiz hem de istikbaline sahip çikacagiz. 21 Temmuz günü yapacagimiz kortejin güçlü olmasi lazim ki, katilimin yüksek olmasi lazim ki, katilimcilarin renkleri farkli olmasi lazim ki Malatya fotografinin dününü, bugününü, yarinini bütün kesim ve kesitlerini o fotografta görmemiz lazim. Bu, Türkiye’de örnek olacak fotograftir” ifadelerine yer verdi.

Vali Hulusi Sahin ise yabanci bir kelime olan festivalin karsiliginin toy, senlik, bayram oldugunu belirterek, “Dolayisiyla birlik ve beraberlik abidesi olarak örnek sehrimiz Malatya’nin 25’inci yilinda bu etkinligin adina uygun kutlanmasi gerektigini belirterek kayisi markasinin altinda muhtesem sehrimizin tüm güzelliklerini dosta düsmana sergileyelim” dedi.

Düzenlenecek olan festivale tüm kesimlerin dahil edilmesi adina bu tür toplantilarin yapildigini da ifade eden Sahin, “Kamu, kurum ve kuruluslari, sivil toplum örgütleri, üniversitelerimiz, söyleyecek sözü olan, katki sunacak olan herkes dahil olacak, bu surette çesitlilik ve zenginlik olacak. Bu anlayis içerisinde bu yil 25’inci Kayisi Festivalimizi daha da zenginlestirip sergileyecegiz” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Murat Kilinç tarafindan katilimcilara festival hakkinda bilgiler verildi.

Kaynak: İHA