Zindasti'nin Tetikçi Tutma Davasinda Karar

Firari sanik Naci Serifi Zindasti’nin husumetli oldugu akrabasini öldürtmek için tetikçi tuttugu iddiasiyla yargilandigi davada mahkeme, Zindasti’nin dosyasinin ayrilmasina ve 5 sanigin çesitli oranlarda hapis cezasiyla cezalandirilmasina hükmetti.

Zindasti'nin Tetikçi Tutma Davasinda Karar
Iranli uyusturucu baronu firari Naci Serif Zindasti’nin husumetli oldugu akrabasi Kadir Günes’i öldürtmek için tetikçi tuttugu iddiasiyla yargilandigi dava karara baglandi. Istanbul 40. Agir Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu saniklar Mert Akdag, Ugur Can Coskun, Turgay Dursun ve Recep Süren SEGBIS araciligiyla katildi.

Durusmada müsteki Kadir Günes ve bazi tutuksuz saniklar da, avukatlariyla birlikte hazir bulundu.

Zindasti’nin talimat verdigi aktarildi

Durusmada esasa hakkindaki mütalaasini açiklayan Cumhuriyet Savcisi, sanik Mert Akdag’in, silahli suç örgütü lideri iddiasiyla yargilanan sanik Naci Serifi Zindasti’nin husumetli olarak gördügü akrabasi Kadir Günes’in öldürülmesi yönünde karar aldigini, verdigi talimat dogrultusunda sanik Tolga Hakan Ceyhan’in bu talimati sanik Turgay Dursun’a ilettigini aktardi.

Açiklanan mütalaada, sanik Dursun’un ise sanik Ugur Can Coskun vasitasiyla tetikçi olarak Mert Akdag’i buldugu, Akdag’in müsteki Kadir Günes’e karsi eyleminin, yanina bir kadin gelmesi nedeniyle engel olusturdugu, bu yüzden eylemini tamamlayamadigi ve sonuç olarak eylemin hazirlik hareketlerinden icra hareketleri asamasina geçtigi ancak tesebbüs asamasinda kaldigi kaydedildi.

Mütalaada ayrica, sanik Akdag’in, müstekiyi diger saniklarla birlikte istirak halinde tasarlayarak kasten öldürmeye tesebbüs suçunu isledigi de aktarildi.

“Imkan olmasina ragmen eylemi gerçeklestirmemis”

Sanik Mert Akdag’in avukati durusmada müvekkilinin elinde imkan olmasina ragmen eylemi gerçeklestirmedigini söyleyerek, “Birinci kez müsteki ile karsilastiginda evden çikmadigi bahanesini, ikinci kez karsilasmasinda kendisinin yanina bir bayan sahsin geldigine yönelik bahane öne sürmüstür. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum” seklinde konustu.

Durusmada son sözü sorulan saniklar, önceki savunmalarini tekrar ettigini söyleyerek beraatlarini talep ettiler.

Karar açiklandi

Alinan savunmalarin ardindan mahkeme heyeti, firari saniklar Naci Serifi Zindasti ile Tolga Hakan Ceyhan’in dosyalarinin ayrilmasina karar verdi. Heyet, sanik Mert Akdag’i ‘tasarlayarak kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan 10 yil 10 ay hapis cezasina çarptirirken, sanigin samimi beyanlari ile tutuklu kaldigi süreyi de dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Heyet, sanik Turgay Dursun’un ‘tasarlayarak kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan 13 yil hapis cezasiyla cezalandirilmasina ve tutukluluk halinin devamina hükmetti.

Saniklar Ugur Can Çoskun ile Recep Süren’i ‘tasarlayarak kasten öldürmeye tesebbüs suçuna yardim etme’ suçundan 6 yil 6 ay hapis cezasina çarptiran mahkeme, sanik Coskun’un tutukluluk halinin devamina karar verirken sanik Süren’in ise tahliyesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanik Fatma Sahin’in ‘suçluyu kayirma’ suçundan 5 ay hapis cezasina çarptirilmasina ve durusmadaki tutum ile davranislarini dikkate alarak hakkindaki hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina karar verdi.
Kaynak: İHA