Yesilyurt'ta Tarimsal Üretim Hiz Kazandi

Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar tarimsal üretimle ilgili açiklamasinda, “ Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahamizda arpa, bugday, kuru fasulye ve yesil alan çalismalarimizda kullandigimiz rulo çim üretimlerimize araliksiz devam ediyoruz. Tarimsal alanlardaki hizmetlerimizle ülkemizin tarim politikalarina katki sunuyoruz” diye konustu.

Yesilyurt'ta Tarimsal Üretim Hiz Kazandi
Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’in yeni dönem vaatleri arasinda yerini alip, Kayisi Arastirma Enstitüsü ile isbirligi halinde Cumhuriyet Örnekköy’de 177 dönümlük alan üzerinde kurulan Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahasi arpa, bugday, nohut, kuru fasulye ve rulo çim üretimlerinde ki kapasitesini her geçen yil daha ileri bir seviyeye çikartiyor.

Yesilyurt’u tarim yatirimlarinda örnek ve marka bir ilçe hüviyetine ulastirmak adina tarimsal hizmetlere büyük bir önem verdigi belirtilen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, geride biraktiklari üç yillik dönemde bakliyat ve rulo çim üretimlerinde belirledikleri hedefin üzerine çikarak büyük bir basarinin altina imza attiklarini söyledi.



Dünya’da yasanan iklimsel degisikliklerle birlikte gida noktasinda yasanan sikintilarin çözüme kavusturulmasi için tarimsal alanlardaki yatirimlarin büyük önem tasidigini vurgulayan Çinar, Yesilyurt’ta hayata geçirdikleri tarimsal yatirimlar ve çiftçilere yönelik desteklerle ülke genelinde yürütülen tarimsal politikalara katki sunmaya çalistiklarini ifade etti.

Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahasinda ki üretim kapasitesini her geçen yil artirdiklarini dile getiren Baskan Çinar, “Seçim vaatlerimiz arasinda çok özel bir yer kaplayan tarimsal yatirimlarimizi her geçen yil daha fazla gelistirip ilerletiyoruz. Son yillarda dünya genelinde yasanan iklimsel degisikliklerin yol açtigi gida sikintisinin önüne geçmek için yatirim alanlarimizi artirmak zorundayiz. Yesilyurt Belediyesi olarak ta hizmete sundugumuz Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahamiz ve Yesil Gida Seracilik alanimizla birlikte atil vaziyetteki alanlarimizi yeniden ekonomiye kazandirip, üretim alanlarimizi çogalttik. Planli ve sistemli çalismalarimiz neticesinde üç yillik dönemde 5 ton nohut ve 3 ton kuru fasulye üretimi yaparken, özel paketlerde hazirladigimiz bakliyatlarimizi Emanet Çarsimiz araciligiyla ihtiyaç sahibi hemsehrilerimize dagitimini yaptik. Bunun yani sira 120 bin metrekare alanda 20 ton arpa üretimi, 15 bin metrekarelik alanda ise 6 ton bugday üretimi yaparak bu alanda büyük bir basarinin altina imza attik. 2020 yilinda üretim alanlarimiza ekledigimiz rulo çim üretimlerimizde devam ediyor. Beylerderesi Sehir Parki Millet Bahçesi basta olmak üzere ilçemizin muhtelif bölgelerindeki yesillendirme hizmetlerinde kullandigimiz rulo çimlerimizi kendi tesislerimizde üretimi yaparak belediye bütçemizi kâra geçirip, bölge iklimine uygun dayanikli ve güzel çim üretimleri yapiyoruz.2020 ile 2022 yillari arasinda toplam 80 bin metrekare rulo çim üretimi yaparak bu alanda ki üretim kapasitemizi gelistirdik. Havalarin isinmasiyla birlikte daha önceden planlamasini yaptigimiz arpa ve bugday ekimlerimize de hiz verdik. Ürünlerimiz hazir hale geldikten sonra hasadini yaparak basta ihtiyaç sahibi kardeslerimiz olmak üzere üreticilerimize ulastiracagiz. Gida, tarim ve hayvancilik isleriyle ugrasan çiftçilerimize burada ki üretimlerimizle desteklerimiz artarak devam edecektir” diye konustu.

Tarimsal hizmetlerde hareketli ve dinamik bir dönemden geçtiklerine dikkat çeken Çinar, “Ülkemizin tarimsal politikalarina bizlerde yereldeki hizmetlerimizle elimizden geldigi kadar katki sunmaya çalisiyoruz. Üretim alanlarimizla, fidan ve fide ekimlerimizle, çiftçilerimize yönelik gerek ürün destegi gerekse de alet ve teçhisat desteklerimizle bu katkilarimizi her geçen yil daha fazla artirmaktayiz. Dogal ve organik ürünlere ulasimi kolaylastirmak ve daha fazla ürün toplayabilmek için üzerimize düsen tüm görevleri layikiyla yerine getirmekteyiz. Fiziksel yatirimlarimizin yani sira tanitim ve farkli etkinliklerle tarimsal ürünlerimizin daha fazla kesime ulasmasina öncülük ediyoruz. 23 ile 26 Haziran günleri arasinda düzenleyecegimiz 27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalimiz araciligiyla kayisimizi, kirazimizi ve diger tüm tarimsal ürünlerimizin tanitimini yaparak, ilçemize kazandirdigimiz tarimsal yatirim alanlarimizin bölgeye kattigi tüm degerleri gelen misafirlerimizle paylasacagiz. Bundan sonra ki süreçte tarimsal üretimi artirmak için daha fazla çalisacagiz, daha fazla mesai yapacagiz, üretim alanlarimizin sayisini artiracagiz. Çiftçilerimize ve üreticilerimize yönelik desteklerimiz araliksiz devam edecektir. Sebze ve meyve fidanlarinin ekimi ile hasat süreçlerini yakindan takip ederek üretimlerin artmasi için elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Bakliyat ve rulo çim üretimlerimizle, çiftçilerimizle yönelik desteklerimizle Yesilyurt’umuzu tarim kenti yapma hedeflerimize bir adim daha yaklasacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA