Van'in Sefkat Elçileri Sahaya Indi

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Ozan Balci, devletin her zaman milletin yaninda oldugunu belirterek, “Milletin derdiyle dertlenmek, sorunuyla ilgilenmek devlet olarak bizim görevimizdir” dedi.

Van'in Sefkat Elçileri Sahaya Indi
Van Valiligi tarafindan hayata geçirilen ‘Sosyal Destek Hizir Van’ projesinin lansman toplantisi Edremit Uygulama Otelinde yapildi. AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas ile Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez, vali yardimcilari, kaymakamlar, belediye baskanlari, kamu kurum ve kurulus müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK baskanlari ve muhtarlarin katildigi toplantida konusan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Ozan Balci, devletin her zaman milletin yaninda oldugunu belirtti.

‘Sosyal Destek Hizir Van’ projesinin sadece yardim degil ayni zamanda insana dokunan, yasami kolaylastiran, kamu kurumlarina daha kolay ulasimi saglayan bir proje olduguna vurgu yapan Balci, "Fakirin, fukaranin, garibanin, gurebanin yarasina merhem olmak, derdiyle dertlenmektir. Isin özü budur. Bazen derler ya ’Allah’tan baska kimsesi yok. Nerede bu devlet, nerede bu millet?’ Iste devlet, iste millet. Bizim anlayisimiza, felsefemize göre devletin gerçek sahibi millettir. Milletsiz devlet olmaz. Dolayisiyla devletin gerçek sahipleri, ihtiyaç sahibi insanlarin yaninda olacaklardir. Buradaki hedef kitlemiz de engelliler, yatalak hastalar, yetimler, öksüzler, gücü, takati olmayan insanlarimizdir. Toplumun sosyoekonomik anlamda en zor kesimi bunlar. Onlara ulasacagiz. Onlarin kapi komsusu, evladi, annesi, babasi, abisi, ablasi olacagiz. Fakiri, fukarayi bizim bulmamiz lazim. Çünkü fakir, fukaramiz onurludur" dedi.

Proje bünyesinde 150 kisinin sahada görev alacagini anlatan Balci, "Tüm kentte uygulayacagiz. Ekipler sahaya da hakim olacaklar. Iletisim hatlari kuruldu. Bu kitleleri tespit edecek ekiplerimizi; okul müdürlerimiz, imamlarimiz, muhtarlarimiz ve milletin derdiyle dertlenenler yönlendirecek. Ev ev gezecekler. Milletin derdiyle dertlenmek, sorunuyla ilgilenmek devlet olarak bizim görevimizdir. 150 sefkat elçisi sahadaki gözümüz, kulagimiz, elimiz ve ayagimiz olacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA