Sanliurfa'da Sicak Havada Buz Satislari Iki Katina Çikti

Sanliurfa’da hava sicakliginin 40 derecenin üzerine çikmasiyla buz satislari iki katina çikti.

Sanliurfa'da Sicak Havada Buz Satislari Iki Katina Çikti
Türkiye’nin en sicak illeri arasinda yer alan Sanliurfa’da buz sezonu devam ediyor. Buz üreticileri, soguk hava depolarinda özel makinelerde ürettigi buz kaliplarini, lokantalar basta olmak üzere ev, firin ve serbetçiler gibi birçok yere servis ediyor. 8 ila 15 kiloluk buz kaliplari, 12 ila 20 lira arasinda satisa sunuluyor. Sanliurfa genelinde bulunan 6 buz üretim fabrikasinda, günlük 50 tonun üzerinde buz satisinin yapildigi bildirildi.

Kentte baba meslegini sürdüren Mehmet Okkas, kurdugu soguk hava deposunda ürettigi kalip buzlari satarak hem istihdama hem de aile geçimine katki sagliyor. Son günlerde sicak havanin 40 derecenin üzerine çikmasiyla buz satislari iki katina çikti.

Kavurucu sicaklar buz satisini arttirdi

Sanliurfa’da buz üreticisi Mehmet Okkas, “Sanliurfa’da kavurucu sicaklarin gelmesiyle buza yogun bir artis yasaniyor. Biz burada posetlere, kaliplara su doldurup buz yapiyoruz. Olusan buzlari da cici bici satanlara, limonata satanlara, lokantalara, kafelere, firinlara gibi çesitli esnaflara satisini yapiyoruz. Malum havalar çok sicak oldugu için buza da ragbet artiyor. Yaklasik 45 yildir bu meslegi yapiyorum. Benim babam meyan serbetçisidir. Ben de son 5 yildir buz isi yapiyorum. Kavurucu sicaklarin etkisinden dolayi Sanliurfa’da buza yogun ilgi var. Ben de bunu ticaretle degerlendiriyorum” dedi.

Limonata saticisi Yasin Çoban da “Dünya çok sicak, milletimizin içi yaniyor. Ben de buz alip, limonata gibi içeceklerin içine katiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA