Polonya'da Katolik Yortusu Tatilinde 19 Kisi Hayatini Kaybetti

Polonya’da Katolik Yortusu dolayisiyla 4 günlük tatilde göl ve nehirlere akin eden vatandaslardan 19 kisi bogularak hayatini kaybetti.

Polonya’da Katolik Yortusu’nun 16 Haziran Persembe gününe denk gelmesini firsat bilen vatandaslar 4 günlük tatile çikti. Avrupa’yi etkisi altina alan asiri sicaklarin Polonya’da da etkili olmasi sebebiyle tatilciler dinlenmek için daha çok su kenarlarini tercih etti. Özellikle hafta sonu yer yer 37 dereceyi bulan bunaltici sicaklar dolayisiyla vatandaslar yüzmek için nehir, göl ve göletlere akin etti.

Ülke çapinda 4 günlük tatil boyunca göl ve nehirlere giren 19 kisi bogulurken, hayatini kaybeden kisilerin 8 ile 60 yas arasinda oldugu belirtildi. Hayatini kaybedenlerin can yeleksiz olarak bindikleri deniz bisikletleri ve teknelerin alabora olmasi sonucu düstükleri sudan çikamadigi, kimilerinin ise suyun dibindeki agaç dali, çali çirpi gibi maddeler nedeniyle tehlike arz ettiginden yüzmenin yasak oldugu bölgelerde girdikleri göl ve nehirlerde hayatini kaybettigi bildirildi.

Ukraynali 2 çocugu arama çalismalari sürüyor

Öte yandan, Gora Kalwaria kenti yakinlarinda Vistül nehrine giren 16-17 yaslarindaki iki Ukraynali çocugu arama çalismalari dünden beri sürerken, kurtarma ekipleri aradan geçen zaman dikkate alindiginda çocuklari sag olarak bulma sanslarinin oldukça az oldugunu aktardi.
Kaynak: İHA