Kapadokya'da En Çok Zelve Açik Hava Müzesi Ziyaret Ediliyor

Kapadokya bölgesinde 9. ve 13. yüzyil arasinda papazlara dini egitimlerin verildigi, Hristiyanligin önemli merkezlerinden olan Zelve Vadisi, ziyaretçilerini tarihi bir yolculuga çikartiyor. Kapadokya gezisine gelen yerli ve yabanci turistler ilgi odagi olan Zelve Açik Hava Müzesi her gün dolup tasiyor. Zelve Açik Hava Müzesini geçen ay 135 bin 64 yeri ve yabanci turist ziyaret etti. Kapadokya bölgesinin en çok ziyaret edilen yerlerinin basinda gelen Zelve Açik Hava Müzesini 2021 yilinda 608 bin 230 yerli ve yabanci turist ziyaret etti.

Kapadokya'da En Çok Zelve Açik Hava Müzesi Ziyaret Ediliyor
Kapadokya turu için Hirvatistan’dan gelen Tamara Pinter, “Türkiye’de insanlar çok iyi, çok hosgörülü. Kapadokya çok etkileyici bir yer” dedi.

Italyan Veranica Ranetta Brandoni, “Kapadokya’ya arkadaslarimin tavsiyesi üzerine geldim. Kapadokya çok etkileyici ve büyüleyici bir yer. Birçok tarihe ev sahipligi yapmis bir yer. Ülkeme dönünce tüm arkadaslarima Kapadokya’dan mutlaka bahsedecegim. Tüm arkadaslarim buralari görmeli” dedi.

15 yil önce Kapadokya gezisine geldigini söyleyen Elif Güney de, “Kapadokya ve Zelve vadisi benim için çok anlamli bir yer. 15 yil önce bayan arkadaslarimla gelmistim. Bunlardan bir tanesi su an aramizda yok. Bu nedenle buralarin anlami benim için çok büyük. Buralari gezerken tas evlerde yasayan insanlari hayal ediyorum. Sanki her birinin nefesini üzerimde hissediyorum. Kapadokya efsunlu bir yer. Istanbul dünyanin büyülü sehirlerinden birisi. Kapadokya da çok anlamli, çok esrarengiz bir yer. Herkesin Kapadokya ve Zelve Vadisini görmeleri gerektigini düsünüyorum” seklinde konustu.

Hindistan’dan ailece Kapadokya turuna katilan Anish Khindri, “Kapadokya çok güzel bir yer. Tarihine ve dogal güzelliklerine kapildik. Hindistan’a gittigimizde, Türkiye’ye gelecek tür arkadaslarima Kapadokya’yi gezi listelerine eklemelerini söyleyecegim. Kapadokya çok güzel” dedi.

Profesyonel Turist Rehberi Ali Battir da yaptigi açiklamada, “Kapadokya bölgesi insanlar tarafindan dünyadaki magara olusumlarinin en büyük ve en fazla magara sayisinin oldugu bir mekan. Buradaki kayalarin oyulma sürecine baktigimizda yaklasik 2 bin yillik. Olusumlar özellikle Roma döneminden sonra baslamakta. Zelve açik hava müzesi de bölgede insan yasaminin oldugu en büyük alan. Geçmiste bu bölgede yaklasik 3 bin insan ayni anda yasamis durumda. Su an çogu magaralarin alt giris kisimlari yikilmis yada yukaridan düsen kayalardan dolayi kapanmis durumda. Bu bölgeyi gezen misafirlerimiz genellikle Ürdün’de bulunan Petra’ya çok benzetiyorlar.
Kaynak: İHA