Eskisehir Salih Zeki Anadolu Lisesi, '8. Uluslararasi Hukuk Sempozyumu'nda

Eskisehir Salih Zeki Anadolu Lisesi ögretmeni Feride Turan, ögrencileri Sevval Arslan ve Seyma Nur Ilhan’la birlikte, ’Uluslararasi Hukuk Kongresi’ne kabul edildi.

Eskisehir Salih Zeki Anadolu Lisesi, '8. Uluslararasi Hukuk Sempozyumu'nda
Okulun Uzman Türk Dili ve Edebiyati ögretmeni, arastirmaci- yazar Feride Turan ve ögrencileri; ‘Hukuk mücadelesinde örnek bir dava vekili: Takiyüddin Bey’ baslikli arastirmalarini, hakem degerlendirmesi sonucu kabul edilmesi üzerine Bahçesehir Üniversitesi’nde çevrimiçi düzenlenen 8.Uluslararasi Hukuk Sempozyumu’nda sundular. Hem sehir tarihi hem de hukuk tarihi açisindan yeni bulgular içeren bu arastirma için; tarihî bir gazetenin 237 sayisini tarayarak, ulastiklari 38 makale ve 83 haber, yazi, ilan olmak üzere toplamda 121 metni içerik analizine tabi tutuldu.

Arastirmanin konusu, bir asir önce Eskisehir’de fukaradan ve kamu yararina davalardan ücret almayan, ‘halkin avukati’ Dava Vekili Takiyüddin Bey ve hukuk mücadelesi oldu. Amaç ise, Osmanli Dönemi’nde dava vekilliginin tanimi içinde mücadeleci yönüyle bir döneme damgasini vurmus Mehmed Ali Takiyüddin Bey’in topluma yön veren hukuk mücadelesini, gün isigina çikararak hukuk tarihine ve avukatlik vizyonuna tamamlayici bilgi ve bulgular sunmak olarak belirlendi.

Çevrim içi olarak düzenlenen sempozyuma yapilan sunum: Okul Müdürü Ibrahim Çambel’in koordinatörlügünde, Eskisehir Salih Zeki Anadolu Lisesi’nde gerçeklestirildi.

Okul Müdürü Ibrahim Çambel; Feride Turan’i, ögrencileri Sevval Arslan ve Seyma Nur Ilhan’i tebrik etti.
Kaynak: İHA