Büyüksehir Belediyesi 6'Nci Hikâye Yarismasi'nin Kazananlari Belli Oldu

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen ve bu yil altincisi gerçeklestirilen hikâye yarismasinin sonuçlari açiklandi. Yarismada birinciligi ‘Bir Çift Göz’ adli hikâyesi ile Emine Ercan Çeliksu kazandi.

Büyüksehir Belediyesi 6'Nci Hikâye Yarismasi'nin Kazananlari Belli Oldu
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimindeki Büyüksehir Belediyesi, örnek sehircilik hizmetlerinin yani sira, kültür ve sanat faaliyetleri çerçevesinde önemli çalismalar yaparken, geleneksel hale gelen ve altincisi düzenlenen ‘Hikâye Yarismasi’ ile kültür, sanat ve edebiyat alaninda dikkat çekiyor.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan okur-yazarliga destek olmak ve tesvik etmek adina altincisi düzenlenen hikâye yarismasina 773 hikâye katildi.

Ön jüri tarafindan gözden geçirilip sayisi 59’a düsürülen hikâyelerin, alaninda söz sahibi kalemlerden olusan seçici kurul üyeleri, Erciyes Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kiliç, Prof. Dr. Abdullah Harmanci, Yazar Necip Tosun, Yazar Cemal Sakar, Yazar Güray Süngü, Yazar Hüdaverdi Aydogdu ve Yazar Mustafa Ibakorkmaz tarafindan degerlendirilip, derecelendirmesi yapildi.

Yarismanin sonucu jüri üyelerinin de katildigi toplanti ile duyuruldu. Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi’nde gerçeklesen toplantida, kazananlari Erciyes Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kiliç açikladi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenli olarak tertip edilen hikâye yarismasinin altincisinin sonuçlandigini belirten Prof. Dr. Atabey Kiliç, “2017 yilinda baslayan ve hiç ara vermeden süre gelen bir yarisma hikâyemiz var. Kayseri Büyüksehir Belediyesi, özellikle son dönemde Memduh Baskanimizin destekleri ile bu güzel faaliyeti devam ettiriyor ve Türkiye’de de ses getiren bir faaliyet oldugunu söyleyebiliriz. Hem düzenli olmasi hem de her yarisma sonunda seçilen yaklasik 30, 40 kadar hikâyenin ayni sene içerisinde kitap olarak basiliyor olmasi önemli bir özellik. Kazananlari tebrik ediyorum” diye konustu.

Prof. Dr. Kiliç, altincisi yapilan hikâye yarismasi çerçevesinde, bu zamana kadar 10 binin üzerinde hikâyenin basvurdugunu ve jüri olarak degerlendirmeye aldiklarini ifade etti.

Jürinin titiz bir çalisma yürüttügünü kaydeden ve yarisma sonuçlarini açiklayan Prof. Dr. Kiliç, birinciligi ‘Bir Çift Göz’ adli hikâyesi ile Emine Ercan Çeliksu’nun kazandigini, Sebnem Özköroglu’nun ‘Her Sey Döner’ adli hikâyesiyle ikinci, Elif Kesikoglu’nun da ‘Hatirlamak ya da Gömlek Degisimi’ adli hikâyesiyle de üçüncülügü elde ettigini belirtti.

Öte yandan, Ali Söyler ‘Cümle Fanist’ isimli hikâyesiyle dördüncü, Fatih Alibaz Dursun ‘Pederin Evi’ isimli hikâyesiyle besinci, Irem Nisa Öz de ‘Yük’ adli hikâyesiyle altinci olarak mansiyon elde etti.

Ödüllü hikâye yarismasinda, birinciye 6 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 4 bin ve üç adet mansiyon ödülü olarak biner TL olmak üzere toplam 18 bin TL, hikâye dünyasina gönül vermis yarismacilara destek ve tesvik için sunulacak. Ayrica yarismada dereceye giren hikâyeler ile jüri tarafindan seçilen hikâyeler, Büyüksehir Belediyesi tarafindan kitap haline getirilerek ücretsiz dagitilirken, böylelikle Kayseri Büyüksehir Belediyesi benzer yarismalara göre farkini bir kez daha göstermis oldu.
Kaynak: İHA