Bu Operasyonda 'Suçlular' Degil 'Basibos Keçiler' Yakalandi

Aydin’in Söke ilçesinde son dönemde basibos gezen keçilerle ilgili vatandaslardan gelen sikayetlerin artmasi üzerine ekipler tarafindan yaklasik 80 keçi yakalanarak koruma altina alindi.

Bu Operasyonda 'Suçlular' Degil 'Basibos Keçiler' Yakalandi
Söke Belediyesi Zabita Müdürlügü, Ilçe Emniyet Müdürlügü, Ilçe Tarim Müdürlügü, Çiftçi Mallarini Koruma Baskanligi yaptiklari ortak operasyonla Çeltikçi Mahallesi ve Savuca Mahallesi ile Sanayi Sitesi’nde basibos gezen keçileri topladi. Bayindir Caddesi’nde baslayan keçi toplama operasyonu, Morkent civari, Huzur Yapi çevresi, Savuca, Yavuz Selim Lisesi çevresi ve sanayi sitesi ile devam eti. Yaklasik 80 civarinda keçi toplanarak daha önceden belirlenen alanda koruma altina alindi.

Benzer denetim ve operasyonlarin devam edecegi, kurallara uymayan ve sehir merkezinde mallarini basibos birakan hayvan sahiplerine yüksek miktarlarda cezai islemin uygulanacagi belirtildi. Yapilan operasyonu balkon ve camlarindan merakla izleyen vatandaslar, uygulamadan memnun olduklarini belirterek, denetimlerin devam etmesini istedi.

Söke Belediyesi Zabita Müdürü Ibrahim Islek, “Uzun yillardir ilçemizin Çeltikçi, Kemalpasa ve Savuca kesimlerinde halkimizin yogun sekilde sikayet ettigi basibos dolasan keçilerle ilgili Söke Belediyesi, Söke Kaymakamligi, Ilçe Tarim Müdürlügü, Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Çiftçi Mallarini Koruma Baskanligi ekipleri ile birlikte büyük bir operasyon yaptik. 70-80 civarinda çesitli büyüklükte keçi aldik ve Tokat’a götürülecek. Gerekli cezai islemler uygulanacak. Bu denetim ve operasyonlarimiz devam edecek. Destek veren kaymakamimiz, ilçe emniyet müdürümüz, ilçe tarim müdürümüz ve çiftçi mallarini koruma baskanimiz ile belediye yönetimimize çok tesekkür ediyorum. Bu sorunu kökten çözmek için gayretlerimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA