BEBKA'ya Avrupa'dan En Iyi Uygulama Ödülü

BEBKA’nin Endüstriyel Simbiyoz Programi, Avrupa Kalkinma Ajanslari Örgütü EURADA tarafindan 2022 yili ‘En Iyi Uygulama Örnegi Ödülü’ne layik görüldü.

BEBKA'ya Avrupa'dan En Iyi Uygulama Ödülü
Her yil bölgesel ve yerel kalkinma ajanslarinin çalismalarini ödüllendiren Avrupa Kalkinma Ajanslari Birligi EURADA’nin ödül töreni, Belçika’nin baskenti Brüksel’de düzenlendi.

Kalkinma ajanslarinin, bölgelerindeki sirketlerin büyümesi ve rekabet gücünü destekleme amaçli uyguladiklari projeleri degerlendiren EURADA temsilcileri, Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi’nin (BEBKA) Endüstriyel Simbiyoz Programi’ni 2022 yilinin ‘En Iyi Uygulama Örnegi’ ödülüne layik gördü.

Belçika’nin baskenti Brüksel’de düzenlenen törende En Iyi Uygulama Örnegi Ödülü’nü BEBKA Yatirim Destek Ofisi Uzmani Nalan Tepe Sençayir, EURADA Baskani Roberta Dall’olio’nun elinden aldi.

Ödülden dolayi çok gururlu olduklarini ifade eden BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak, “Bölgede uzun yillar yürüttügümüz programimizin EURADA tarafindan ödüle layik görülmesinden dolayi çok mutluyuz. BEBKA, Türkiye’de endüstriyel simbiyoz çalismalarina öncülük etmis bir kurumdur. Endüstriyel simbiyoz, Türkiye’de uygulanan ikinci bölgesel program ve kalkinma ajanslari arasinda ilk program olmasi nedeniyle ayrica bir önem tasiyor. Uluslararasi alanda büyüyen sektörler ve organizasyonlar arasi bir yaklasimin ödüllendirilmesi, çabalarimizin meyvelerini toplama noktasinda sevindirici bir gelisme. Ajansimizin bu alandaki tecrübesinin diger kalkinma ajanslarina da örnek olmasini ve diger bölgelere öncülük etmesini diliyoruz. Emegi geçen Ajans personeline ve paydaslarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

EURADA’nin En Iyi Uygulama Örnegi Ödülü’ne layik görülen BEBKA’nin Bölgesel Endüstriyel Simbiyoz Programi, 2014 yilindan bu yana titizlikle yürütülürken analizler, etkinlikler, egitimler, fizibiliteler, yurt disi çalisma ziyaretleri ve firma ziyaretleri ödülün kazanilmasinda önemli rol oynadi. Program dahilinde desteklenen 9 proje ile yillik 16 bin ton atik, yeni veya yan ürünlere dönüstürüldü. Döngüsel ekonomi yaklasiminin uygulanmasini saglayan programin Avrupa Yesil Mutabakati ile uyumlu olmasi da jürinin dikkatini çekti. Endüstriyel süreç sonucunda ortaya çikan atiklarin veya yan ürünlerin bir baskasi için hammadde haline geldigi bir süreci konu alan program ile hem çevresel performansin, hem de rekabet gücünün artirilmasiyla uzun vadeli ortakliklarin kurulmasi ve dayanisma içinde çalisma imkanina olanak saglanmasi amaçlandi.
Kaynak: İHA