Basaksehir'de 1. Altin Basak Türk Sanat Müzigi Beste Yarismasi Final Heyecani Yasandi

Basaksehir Belediyesi, Türk sanat müzigine gönül veren bestekârlari 1. Altin Basak Türk Sanat Müzigi Beste Yarismasi’nda bir araya getirdi. Türkiye’nin dört bir yanindan 326 eserin yaristigi yarismada dereceye giren bestekârlar ödüllerini görkemli final programinda aldi.

Basaksehir'de 1. Altin Basak Türk Sanat Müzigi Beste Yarismasi Final Heyecani Yasandi
Türk sanat müzigine yeni eserler kazandirmak amaciyla düzenlenen 1. Altin Basak Türk Sanat Müzigi Beste Yarismasi’nin finali Bahçesehir Gölet’te yapildi. Yeni nesillere Türk sanat müzigini benimsetme ve Türk sanat müzigine katki saglama amaciyla düzenlenen yarismaya Türkiye’nin dört bir yanindan bestekârlar katildi.

Final aksaminda sevilen sanatçi Melihat Gürses de sahne aldi. Kültür sanatin sehri Basaksehir’de düzenlenen 1. Altin Basak Türk Sanat Müzigi Beste Yarismasi’nin finalinde, jüri üyelerinin ilk degerlendirmesinde belirlenen 10 eser yaristi. Finale kalan 10 eser Bahçesehir Gölet sahnesinde yeniden seslendirildi. Yapilan jüri degerlendirmesinin ardindan dereceye giren bestekarlar ödüllendirildi.

Dereceye giren eserler ödüllendirildi

Yarismada sözleri Hüseyin Balkanci, bestesi Özdemir Hafizoglu’ya ait “Ayrilsak Da Seviyorum Ben Seni” isimli eser birincilik ödülüne layik görüldü.

Bestekâr Burhan Atik ve söz yazari Hasan Karakus’un “Daha Kaç Yil Sürecek” isimi eseri ikinci, bestekâr Kemal Külah ve söz yazari Mihrinaz Ferhan Arduç’un “Özlemin Sürgüne Gönderir” adli eseri üçüncü oldu. Bahçesehir Musiki Dernegi Özel Ödülü’ne ise bestekâr Salih Yorganci ve söz yazari Rüstü Okyar’in “Her Sokagi Her Caddesi Basaksehir” isimli eseri layik görüldü.

Kaynak: İHA