AK Parti'den 'Akla Ve Mantiga Aykiri' Açiklamasi

AK Parti Eskisehir Il Baskani Zihni Çaliskan, Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Meclisinde Revizyon Imar Planlari’nin oy çokluguyla kabul edilmesinin akla ve mantiga aykiri oldugunu belirterek Eskisehirlileri uyardi.

Sehir imar planlarinin yap-boz tahtasi olmadigini vurgulayan AK Parti Il Baskani Zihni Çaliskan, “AK Parti grubumuzun karsi oyuna ragmen Eskisehir Büyüksehir Meclisi’nde Revizyon Imar Planlari oy çokluguyla kabul edildi. Öncelikle Eskisehirli hemserilerimi revizyon imar planlarini aski süresinde incelemeleri için uyarmak istiyorum. Mahallenizde bulunan park, yesil alan, otopark alaniniz artik olmayabilir. Sosyal donati alanlariniz ortadan kalkmis, sosyal ve kültürel tesis alaniniz ticarete açilmis olabilir. Evlatlarimizin vakit geçirecegi spor ve oyun alanlarinizin yerinde yeller esiyor olabilir. Lütfen meclisten geçen revizyon imar planlarini hemsehrilerimiz incelesinler ve gerekirse yasal itiraz haklarini kullansinlar” dedi.



“Park alanlari ticaret alani yapilamaz”

Eskisehirliler adina bu konunun takipçisi olacaklarini ve Eskisehir Büyüksehir Belediyesi tarafindan israrla hukuksuz uygulamalara devam edildigini söyleyen Çaliskan, su ifadeleri kullandi:

“Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani ve grubu geçtigimiz aylarda kamunun tahsisine ayrilmis pek çok yeri imara açti. Park alanlarini ticaret alani yapti. Biz buna karsin hemsehrilerimizin buralardan istifade etme hakkini savunduk. AK Parti grubunun açtigi davalarda bu uygulamalarin hukuksuz oldugu ortaya çikti. Simdi ise ayni degisiklikleri revizyon imar plani adi altinda getiriyorlar. Hukuksuz da olsa israrla yapmaya çabaliyorlar.

“Madem yasaldi neden ticaret alanina döndürmeye çalisiyorsunuz?”

Sosyal ve kültürel tesis alaninda otel isletilmesinde beis görmeyenler simdi o alani ticaret alanina çeviriyor. Madem yasaldi neden ticaret alanina döndürmeye çalisiyorsunuz? O mahallede yasayan vatandaslarimizin haklari, vaktiyle onlar için ayrilmis ticaret alanlari ne olacak? Mahkemenin iptal ettigi konulari farkli isim altinda ayni sekilde meclise getirmek her seyden önce mahkeme kararini dolanmaya çalismaktir.

“Sosyal ve kültürel tesis alanlari Eskisehirlilere geri verin!”

Biz belediyemize hiçbir zaman neden park yapiyorsunuz demedik ve demeyiz. Parka yaptiklari beton satonun betonunu baska sirketler dörtte bir fiyatina satarken neden fahis fiyata kendi sirketlerine aliyorlar dedik. Yesil alana akaryakit alani yapmaktan, park alanini ticarete açma inadindan artik vazgeçilmeli. Güzel sehrimiz Eskisehir, bazilarinin her istediginde kafalarina göre imar plani degistirecekleri oyun alani degil. Sosyal ve kültürel tesis alanlarini Eskisehirlilere geri verin! Eskisehir Büyüksehir Belediyesi’nin Agir Ceza Mahkemesi’ndeki davalarini takip ettigimiz gibi hukuka aykiri yaptiklari her islemde kamu adina takipçisi olacagiz.”
Kaynak: İHA