60 Kisilik Haci Adayi Sevinç Gözyaslari Ile Ugurlandi

Diyanet Isleri Baskanligi’nin 2022 Yili Hac Organizasyonunda, hac farizasini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden 60 kisilik haci adayi sevinç gözyaslari ile ugurlandi.

60 Kisilik Haci Adayi Sevinç Gözyaslari Ile Ugurlandi
Bilecik’te 2022 yilinda hacca gitmek için hazirliklarini tamamlayan haci adaylarinin heyecanli bekleyisleri sona erdi. Bilecik Müftülügü’nce Cumhuriyet meydaninda gerçeklestirilen programla haci adaylari ibadetlerini yerine getirmek üzere Bursa Yenisehir Hava Limani’na ugurlandi. Törene Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizlikaya, Il Müftüsü Ali Erhun, din görevlileri ile beraber haci adaylari ve aileleri katildi.

Ugurlama programi Kayiboyu Camii Müezzin Kayyimi Metin Tektik’in Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.



“Bu aziz milletimizin sizlerin dualarina ihtiyaci var”

Vali Kizilkaya, programda yaptigi konusmada “Osmanli’dan bu güne kadar bizim kültürümüzde, gelenegimizde haci adaylarimizi sürre alaylariyla ugurlamak vardir. Bizler de bu gün burada Osmanli’nin ilk baskentinde Bilecik’te bir sürre alayiymis gibi sizleri gönülden ugurlamaktan son derece mutluyuz. Sizler seçilmis bahtiyar müminlersiniz. Biz böyle kabul ediyor ve inaniyoruz. O kutsal beldelere Cenab-i Allah’in misafirleri olarak gidiyorsunuz. Misafirin ricasi talebi ev sahibi için makbuldür. Sizlerin ricasi dua olur. Geride biraktiginiz bu aziz milletimizin sizlerin dualarina ihtiyaci var. Dualarinizi esirgemeyiniz. Yolunuz açik, hacciniz mebrur olsun” dedi.

Programda pandemi nedeniyle iki yil boyunca hac kapilarinin kapali olduguna deginen Bilecik Il Müftüsü Ali Erhun ise konusmasinda “Uzun bir aradan sonra ilk defa haci ugurlama merasimiyle bir araya geldik. Malumunuz pandemiden dolayi iki yildir hac kapilari kapaliydi. Çok nasipli ve çok bahtiyar insanlarsiniz. Su anda 80 milyonun içerisinde seçilmis ve o kutsal beldelere, Resul-i Kibriya Efendimize onun Mescidi Nebevisine gidecek nasipli insanlarsiniz” ifadelerini kullandi.

Haci adaylari Il Müftüsü Erhun’un yaptigi duanin ardindan kutsal topraklara gitmek üzere sevinç gözyaslari ile ugurlandi.
Kaynak: İHA