Savas Magduru Ukraynali Çocuklar Babalar Gününü Buruk Geçiriyor

Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi askeri harekat nedeniyle ülkelerinden ayrilip, Aydin’in Kusadasi ilçesine siginan savas magduru çocuklar, babalar gününü ülkelerinden ve evlerinden ayri geçirmenin üzüntüsünü yasiyor. Annesi ve kiz kardesiyle Mart ayindan bu yana Kusadasi’nda kalan Roman Yurin, ’Babami çok özledim. Ilk defa babalar gününde ayri kaldik" dedi.

Savas Magduru Ukraynali Çocuklar Babalar Gününü Buruk Geçiriyor
Ukrayna ile Rusya arasindaki savas yaklasik 4 ayi geride birakti. Ülkelerindeki savastan kaçan Ukraynali kadin ve çocuklar bir tur firmasinin araciligiyla geçtigimiz Mart ayinda Moldova üzerinden Kusadasi’na geldi. Eslerini ve babalarini geride birakmak zorunda kalan Ukraynali kadin ve çocuklar, babalar gününde ülkelerinden ve evlerinden uzakta olmanin acisini yasiyor. Savasin bitecegi günü umutla bekleyen Ukraynali çocuklar, babalarina olan özlemlerini ve sevgilerini firsat buldukça telefonla arayip konusarak gideriyor. Kusadasi’nda annesi Marina Yurina ve kiz kardesi Liza ile birlikte kalan Roman, babasi için akordiyon çaldi. Liza ise telefonla video kaydedip babasina ’Seni çok seviyorum. Umarim savas biter ve en yakin zamanda seninle kavusuruz" mesaji gönderdi.

’Babami çok özledim”

Kusadasi’nda huzur ve güven içerisinde kaldiklarini belirten Roman Yurina, "Savastan önce normal bir hayatimiz vardi. Kiev’de arkadaslarimla okula gider, eglenceli vakit geçirirdik. Simdi o günler çok uzakta kaldi. Ben konservatuvar ögrencisiyim. Ilk defa babamdan ayriyim. Rusya ile Ukrayna arasinda olan savasin bir an önce bitmesini diliyorum. Babami ve ülkemi çok özledim" dedi.

"Savas artik bitsin”

Babasina cep telefonu ile çektigi videoyu yollayan 6 yasindaki Liza ise, "Baba simdi senin yaninda olmak isterdim. Biz burada iyiyiz. Seni çok seviyorum. Savas artik bitsin. En yakin zamanda seninle kavusmayi diliyorum" diye konustu.

Esi Andriy Yurina’nin Ukrayna Merkez Bankasi’nda güvenlik görevlisi oldugunu ifade eden Marina Yurina da, "Çocuklarimla her aksam babamizi düsünüyoruz. Esim için her gün dua ediyorum. Artik savasin sona ermesini ve ülkemize geri dönmeyi istiyoruz. Çocuklarimin babasiz büyümesini istemiyorum" dedi.

Kaynak: İHA