Izmir'deki Orman Yangini Yaklasik 15 Saat Sonra Kontrol Altina Alindi

Izmir’in Karaburun ilçesinde IHA tarafindan tespit edilen orman yangini, bölgenin sarp ve kayalik olmasinin da etkisiyle yaklasik 12 saatlik yogun müdahaleler sonucunda kontrol altina alindi. Yanginda 42 hektar orman ve makilik alanin zarar gördügü ögrenildi.

Izmir'deki Orman Yangini Yaklasik 15 Saat Sonra Kontrol Altina Alindi
Yangin, dün saat 16.45 siralarinda Karaburun ilçesi Bozköy civarinda devriye görevi yürüten Insansiz Hava Araci tarafindan tespit edildi. Bölgedeki IHA, yangina ait görüntüyü yangin yönetim noktasina aktardi. Bölge tespitinin ardindan Izmir Orman Bölge Müdürlügüne bagli ekipler, hemen bölgeye sevk edildi. Arazinin sarp ve kayalik olmasindan dolayi yangini kontrol etmekte güçlük çeken mevcut ekiplere destek amaçli 17 arozöz, 8 yer ekibi, 3 dozer, 4 helikopter ve 3 uçak gönderildi.

42 hektar ormanlik alan zarar gördü

Havanin kararmasiyla birlikte helikopterler ve uçaklar bölgeden ayrilirken, gece boyunca yer ekiplerinin müdahaleler devam etti. Bugün ise havanin aydinlanmasi ile birlikte havadan müdahale kuvvetlerinin de katilmasiyla yaklasik 12 saat sonra yangin kontrol altina alindi. Yanginda 42 hektar orman ve makilik alanin zarar gördügü ögrenildi.
Kaynak: İHA