Kanseri Yenen Çocuklar Maske Atti

Kansere Karsi Birlikte Dernegi (KANKA) tarafindan Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Talas Belediyesi, Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Spor A.S. katkilari ile düzenlenen ’I. KANKA Çocuk Senligi’nde kanseri yenen 30’a yakin çocuk maske atti.

Kanseri Yenen Çocuklar Maske Atti
Tedavi sonrasi kanseri yenen çocuklar için Talas Parasüt Indirme Alani’nda etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte çocuklar; alanda kurulan oyun parkurlariyla doyasiya eglenirken Spor A.S. personelleriyle birlikte de dans ederek spor yapti. Kanseri yenen yaklasik 30 çocuk, son kez taktiklari maskeyi atarak hayata ’yeniden merhaba’ dedi.

Etkinlik hakkinda bilgiler veren Kansere Karsi Birlikte Dernegi Baskani Musa Karakükcü; "Kansere Karsi Birlikte Dernegi; kanserli çocuklarin tedavisini daha kolay sartlarda yapmalari için kurulmus bir hayir dernegi. Buradaki toplantimizin amaci; iyilesen çocuklarimizin maske atma törenini yapacagiz. Bizim daha önceden tedavi ettigimiz, kanserden kurtularak iyilesen çocuklarimiz burada maskelerini atip topluma karisacaklar. Bundan sonra her yil yapmayi planliyoruz. Bunu bir senlik haline, KANKA Çocuk Festivali haline getirmeyi planliyoruz. Her sene iyilesen çocuklarimizin bu sekilde maskelerini atip topluma karismalarini istiyoruz. Suanda 30’a yakin çocugumuz var. Tamaminin tedavisi bitmis, iyilesmis ve aradan da belli bir süre geçmis. Bu çocuklarimiz simdi maskelerini atip normal birey gibi hayatlarina devam edecekler" dedi.

Çocuklar, ilizyon gösterilerine katilarak program boyunca gönüllerince eglendi.
Kaynak: İHA