Bakan Dönmez'den 'Havali Bakim' Paylasimi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Türkiye Elektrik Iletim A.S (TEIAS) ekipleri tarafindan helikopterle gerçeklesen canli bakim ve izolatör temizligine iliskin paylasimda bulundu.

Bakan Dönmez'den 'Havali Bakim' Paylasimi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Dönmez’in sosyal medya hesabinda “En Havali Bakim” basligiyla yaptigi paylasimda helikopterle gerçeklesen bakim ve temizlik çalismalarina iliskin rakamlara da yer verildi.

Bakan Dönmez, geçen yil 22 bin 404 izolatörün helikopterle temizligini belirterek, bu yilin 5 ayinda 4 bin 537 izolatör temizlendigini, yilsonu hedefinin ise 34 bin 527 oldugunu vurguladi.

TEIAS ekipleri tarafindan helikopterle gerçeklesen canli bakim rakamlarini da paylasan Dönmez, 2021’de 6 bin 131 canli bakimin, 2022’in ilk 5 ayinda ise 5 bin 494 canli bakimin helikopterle gerçeklestigini, yil sonu hedefinin ise 14 bin canli bakimin helikopter yardimiyla yapilacagini aktardi.

Hem ekonomik hem de zaman tasarrufu

Elektrigin kaynagindan iletimini saglayan TEIAS, “sifir” kesinti hedefiyle çiktigi yolda bakimlari da elektrigi kesmeden gerçeklestiriyor. Ekiplerin giydigi özel kiyafetlerle gerçeklesen bakimlarda bazi zorlu arazilerde hem çalisandan hem de zamandan kazanmak için helikopterli bakim yapiliyor. TEIAS ekipleri bazi noktalarin izolatör temizliginde de helikopter kullaniyor.

Yine arazinin engebeli oldugu noktalarda gerçeklesen helikopterli izolatör temizligi ile hem ekonomik hem de zaman tasarrufu saglaniyor. Helikopterin bu sekilde yaptigi temizlikle 1 haftalik is 1 günde bitiyor.
Kaynak: İHA