SAFTID 'Basit Konaklama Tesis Isletme Belgesi' Için Uyardi

Safranbolu Turizm Isletmeciler Dernegi, tarihi ilçede Isyeri Açma ve Çalistirma Ruhsatina sahip konaklama tesislerinin ‘Basit Konaklama Tesis Isletme Belgesi’ almak için 28 Temmuz 2022 tarihine kadar basvuru yapmasi gerektigini duyurdu.

SAFTID tarafindan yapilan açiklamada, “28.01.2021 tarihinde yürürlüge giren 2634 sayili Turizmi Tesvik Kanunu’nun geçici madde 11 hükmü ile ilgili kanunun yürürlüge girdigi tarihten önce, Isyeri Açma ve Çalistirma Ruhsatina sahip konaklama tesislerinde ‘Basit Konaklama Tesis Isletme Belgesi’ alma zorunlulugu getirildi.

28 Temmuz 2022 tarihi belgeye basvuruda son gün. Üyelerine uzun süredir gerekli bilgilendirme ve danismanlik desteginde bulunan SAFTID yönetimi Safranbolu’daki tüm tesislere bu konuda bir hatirlatma yapiyor. Belgeyi almak oldukça basit. Ancak 28 Temmuz 2022 tarihine kadar basvuru yapilmamasi durumunda tarihli ilgili herhangi bir uzatma yapilamayacagi daha önce açiklanmisti. Otel, pansiyon, apart gibi isletmeler gerekli basvuruyu süresi içinde yapmazlarsa ruhsatlari iptal edilecek. Basit Konaklama Isletme Belgesi Il Kültür Turizm Müdürlükleri tarafindan düzenlenecek. Kanunun çiktigi 28.07.2021 tarihinden sonra ruhsat almis konaklama tesisleri için basvuru yolu ve sartlar daha farkli. Bu dogrultuda isletmeler için belge dogrudan bakanlikça düzenleniyor. Basvurular ise e-devlet araciligiyla yapiliyor. Basvuran tesisler niteliklerine uygun belgelendiriliyor. Belgelendirme islemlerinin turizmde konaklama envanter olusturulmasina ve yapilacak denetimlerin bakanlik nezdinde yürütülmesi ile hizmette standart getirilmesine katki saglayacagi ifade ediliyor” denildi.
Kaynak: İHA