Yahsihan, Türkiye'nin En Gelismis 58. Ilçesi Oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Türkiye’de en gelismis ilçeyi belirlemek için sosyo-ekonomik gelismislik arastirmasi yapti. Buna göre 973 ilçe arasindan Kirikkale’nin Yahsihan ilçesi 58’inci sirada yerini aldi.

Yahsihan, Türkiye'nin En Gelismis 58. Ilçesi Oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan hazirlanan ilçelerin sosyo-ekonomik gelismislik siralamasi arastirmasina göre Kirikkale’nin Yahsihan ilçesi, 2022 yilinda birinci kademe ilçeler arasinda yer alip 973 ilçe arasinda gelismis ilçeler arasinda 58’inci oldu. Yahsihan, 2017 yili yapilan arastirma da 0,661 skorla 2’nci kademe ilçeler arasinda 198’inci sirada yer almisti.

Yahsihan Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, ilçenin her geçen gün güzelliklere deger katarak büyümeye devam ettigini ifade ederek, "Bu gurur hepimizin" dedi.

Türkyilmaz, "Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelismislik Endeksi (SEGE) siralamasi 5 yil aranin ardindan yeniden yayinlandi. 2017 yilinda 0,661 skorla 2’inci kademe ilçeler arasinda 198’inci sirada yer alan Yahsihan ilçemiz, 2022 yilinda birinci kademe ilçeler arasinda yer alip Türkiye genelinde 973 ilçe arasinda 58’inci sirada gelismis ilçeler arasinda yer almayi basardi. Yahsihan ilçemiz her geçen gün güzelliklere deger katarak büyümeye devam ediyor. Bu gurur hepimizin" dedi.

Ilçelerin sosyo-ekonomik gelismislikleri; üniversite mezunu orani, kisi basina hekim sayisi, POS cihazi sayisi, ilkokul ve üzeri mezunu kadin orani, imalat sanayi payi, ortalama LGS puani, gayrimenkul birim satis fiyati, pasaport sahipligi gibi verilerle ölçülüyor.
Kaynak: İHA