Ukrayna'da Isgal Altinda Olan Bazi Bölgelerde Yeni Dogan Bebeklere Rusya Vatandasligi Verilecek

Rus basininda yer alan haberlerde, Rusya’nin isgal ettigi Ukrayna’nin Zaporijya ve Herson bölgelerinde yeni dogan bebeklere Rusya vatandasligi verecegi aktarildi.

Ukrayna'da Isgal Altinda Olan Bazi Bölgelerde Yeni Dogan Bebeklere Rusya Vatandasligi Verilecek
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, Rusya tarafindan isgal edilen bazi bölgelerde yeni dogan bebeklere Rusya vatandasligi verecegi aktarildi. Rus basininda yer alan haberlerde, Rusya’nin isgal ettigi Ukrayna’nin Zaporijya ve Herson bölgelerinde yeni dogan bebeklere Rusya vatandasligi verecegi aktarilarak, söz konusu vatandaslik verme isleminin 24 Subat tarihinin baz alinacagi ifade edildi.

Herson bölgesindeki Rusya destekli yönetimin Baskan Yardimcisi Kirill Stremousov yaptigi açiklamada, 16 Subat’tan itibaren yeni doganlara "otomatik" olarak Rusya vatandasligi verilecegi belirtti.

Zaporijya bölgesindeki Rusya destekli yönetimin bir üyesi olan Vladimir Rogov ise, yeni dogan bebeklere Rusya vatandasligi verilmesi talimatinin Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in ofisinden geldigini aktardi.

Geçtigimiz mayis ayinda Putin, Zaporijya ve Herson bölgelerinde yasayanlar için Rusya vatandasligi alma prosedürünü basitlestiren bir kararname yayinlamisti. Avrupa Birligi (AB) ise, söz konusu kararnameyi Rusya’nin Ukrayna topraklarinin bazi kisimlarini "zorla entegre etme" girisimi olarak nitelendirmis, ve söz konusu bölgelerde verilen Rusya pasaportlarini tanimayacagini aktarmisti.
Kaynak: İHA