Trabzon'da Sokak Lezzetleri Senligi

Trabzon’da Avrasya Üniversitesi Uygulamali Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü tarafindan “Sokak Lezzetleri Senligi” düzenlendi.

Trabzon'da Sokak Lezzetleri Senligi
Avrasya Üniversitesi Ömer Yildiz Yerleskesinde gerçeklesen etkinlige Rektör Vekili Prof. Dr. Gülay Yeginoglu, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yavuz Özoran, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Etkinlikte Geleneksel Gastronomi Yemek Yarismasinda derece alan ögrencilere de hediyeleri takdim edildi.

Etkinligin açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Yeginoglu, “Gastronomi son yillarda popülerligi artan meslek gruplarindan birisi haline gelmis olup, liselerde, üniversitelerde, halk egitim merkezlerinde egitimi verilen ve hatta son zamanlarda TV programlarinda süreklilik haline gelen yayinlar yapilmaktadir. Bizler de evlerde bu programlari izlerken yemeklerin nasil yapildigini merak ederek gastronomi kavramini hayatimiza aliyoruz. Üniversitemizin gastronomi bölümü sayisiz etkinlikler yaparak, hem üniversitemizi hem yerel, hem de dünya mutfagini en iyi sekilde tanitmaktadir. Bugünde Türk mutfagina ait sokak lezzetlerini Gastronomi ögrencilerinin ellerinden deneyimlemis olacagiz. Sevgili ögrencilerimiz basarilarinizin devamini dilerim” dedi.



“Bugüne kadar sektöre birçok sef ve yönetici kazandirdik”

Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Seda Fandakli ise, konusmasinda dönem içerisinde gerçeklestirdikleri etkinliklere vurgu yapti. Fandakli, “Gastronomi bölümü bugüne kadar sektöre birçok sef ve yönetici kazandirmistir. Geçmis yillarda yapmis oldugu organizasyon ve etkinliklere ara vermeden devam eden bölümümüz bu yil 24 Kasim Ögretmenler günü, 1 Ocak Yilbasi Etkinligi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü Etkinligi, Gastronomi Dis Paydas toplantisi, Bolçi Çikolata Workshop Uygulamasi, 3. Geleneksel Gastronomi Yemek Yarismasi gerçeklestirmis olup bugünde Gastronomi Sokak Lezzetleri Senligi ile birlikte dönem etkinliklerini tamamlayacaktir. Degerli ögrencilerimiz bu etkinlik özellikle sizlerin bir yillik mutfak birikimini taçlandirdiginiz ve yorgunlugunuzu atmaniz için düzenlenen bir senlik olarak düsünebilirsiniz. Hepinizin ellerine saglik diyor ve basarilarinizin devamini diliyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Avrasya Üniversitesi Geleneksel Gastronomi Yemek Yarismasinda birinci olan ögrenci Rabia Güner, ikinci olan Batuhan Aydemir, üçüncülügü paylasan Hümeyra Paça ve Orhan Yagiz Sürül’e hediyeleri takdim edildi.

Etkinligin sonunda ögrencilerin hazirladigi sokak lezzetleri katilimcilara ikram edildi.
Kaynak: İHA