Sinop Itfaiyesinden Tatilcilere 'Bogulma' Uyarisi Açiklamasi 'Tatiller Hüzne Dönüsmesin'

Sinop Belediyesi Itfaiye Müdürü Ayhan Özbek, Sinop’a gelen tatilcileri bogulma vakalarina karsi uyardi.

Sinop Itfaiyesinden Tatilcilere 'Bogulma' Uyarisi Açiklamasi 'Tatiller Hüzne Dönüsmesin'
Sinop Belediyesi cankurtaran ekipleri, gerçeklestirilen tatbikat ile göreve basladi.

15 Haziran 15 Eylül tarihleri arasinda ekipler, sabah 10.00, aksam 18.00 saatleri arasinda araliksiz olarak plajlarda görev alacak. Sinop Belediyesi Itfaiyesi Müdürlügü’ne bagli cankurtaran ekipleri, ilkyardim egitimi sonrasi teorik ve pratik egitimlerini tamamladi. Verilen egitimler sonrasi düzenlenen tatbikat ile ekipler göreve basladi.



"Tatillerini hüzne dönüstürmesinler"

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Sinop Belediyesi Itfaiye Müdürü Ayhan Özbek, “Kuzey sahillerimizde Akliman ve Kumkapi sahillerimizde 7 cankurtaranimiz göreve basladi.

Cankurtaran arkadaslarimiz sabah 10.00, aksam 18.00 saatleri arasinda görev yapacaklar. Bu sene Belediye Baskanimiz Baris Ayhan’in katkilariyla biraz daha güçlendik. Daha önceden bir kurtarma botumuz ve kurtarma malzemelerimiz vardi. Bunun yanina bir de ATV ekledik. O ATV cankurtaranlarimizin biraz daha kurtarma vakalarina seri sekilde müdahale etmelerini saglayacak. Bu da bizim gücümüze güç katti. Bu sahillerde disaridan gelen bazi cesaretli insanlar cankurtaranlara yüzme bildiklerini söylüyorlar ama maalesef yüzme bilen insanlari bile RIP akintisi dedigimiz çeken akintida kaybettik. Ülkemizde de bunun örneklerini çok yasadik. Maalesef bizim ilimizde de geçmis yillarda bunlar oldu. Biz gerekli uyarilarimizi gerekli medya araçlarindan yapiyoruz. Ama Sinop’a disaridan gelen vatandaslar genellikle yüzme için geliyor ve tenha bölgeleri seçiyorlar. Vatandaslarimiz özellikle cankurtaran olan bölgelerde denize girmelerini istiyoruz. Cankurtaranlarin ikazlarina uymalarini istiyoruz. Çünkü her can bizim için çok önemlidir. Disaridan gelen vatandas o bölgenin riskli oldugunu bilmiyor. Bizim yerli vatandaslarimiz biliyorlar. Sinop’un güney denizinde dalga yokken rahatlikla denize girebilirler fakat kuzey denizinde sert rüzgarlarin estigi zamanda denize girmek tehlikeli. Eger orada cankurtaran ya da yerel halktan birisi uyari yapiyorsa kendi canlari içindir ne olur hayatlarini, tatillerini hüzne dönüstürmesinler” dedi.

Kaynak: İHA