MHP Milletvekili Öztürk Açiklamasi 'Egitim Yatirimlarina Ekonomik Destek 5 Kat Artti'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kirikkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, egitim yatirimlarina verilen ekonomik destegin 5 kat arttigini belirterek 70 milyondan 370 milyon liraya çiktigini söyledi.

MHP Milletvekili Öztürk Açiklamasi 'Egitim Yatirimlarina Ekonomik Destek 5 Kat Artti'


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu Baskani ve Kirikkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yaptigi açiklamada, Milli Egitim Bakanligi tarafindan yilbasinda 70 milyon lira olarak açiklanan Kirikkale’deki egitim yatirimlarinin yeni Il Milli Egitim Müdürünün gelmesiyle 5 katindan fazla yani 370 milyon liraya çiktigini söyledi.



"Kirikkale’ye kim hizmet ederse bizim basimizin tacidir" diyen Öztürk, "Kirikkale Il Milli Egitim Müdürlügüne atanan Sayin Hayati Telefoncu göreve baslar baslamaz hummali bir çalisma baslatmis ve Kirikkale’de kangren haline gelen sorunlarin çözümü amaciyla her türlü gayretin içerisine girmistir. Bizler de elbette Milliyetçi Hareket Partisi olarak il müdürümüzün çalismalarinda her daim destekçisi ve yardimcisi olacagiz. Kirikkale’mize her kim ki; gönülden canla basla çalisir, bizler de hiç tereddüt etmeden yaninda oluruz" dedi.



TBMM’de yaptigi açiklamasinda egitimde; özellikle insaat yatirimlarindaki hizlanmanin dikkat çekici oldugunun altini çizen Öztürk, "Gerek mevcut okul güçlendirmeleri, yaz aylarinda yapilmasi gereken dogalgaz dönüsümleri, yeni 6 adet anaokulu insaatinin yani sira, özel egitim uygulama okulunun Kirikkale’ye kazandirilmasi, gerekse Yuva Mahalle’mizdeki daha önce insaati durmus olan Kizilay Anaokulu’nun hizmete hazir hale getirilmesi tüm Kirikkale’de büyük memnuniyet uyandirmistir" diye konustu.



Türkiye genelinde Milli Egitim Bakanliginin yürüttügü çok sayida projenin; yeni atanan Il Milli Egitim Müdürü ile Kirikkale’de de hiz kazanmasinin memnuniyet verici oldugunu belirten Öztürk, "Kirikkale’de tas üstüne tas koyanin yanindayiz ve Kirikkale’mizin her alanda kazanim elde etmesi için her zaman oldugu gibi kosturmaya, mücadele etmeye, kapilari asindirmayi sürdürecegiz" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA