Mehmetçik Vakfi Kurban Bagisi Kabul Etmeye Basladi

Türk Silahli Kuvvetleri Mehmetçik Vakfi Samsun Temsilcisi Emekli Albay Hüseyin Rahmi Kabakci, 2 bin 350 TL’den kurban bagisi kabul etmeye basladiklarini söyledi.

Mehmetçik Vakfi Kurban Bagisi Kabul Etmeye Basladi
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanligi Diyanet Isleri Baskanliginin fetva ve tebligleri ile Türkiye Cumhuriyeti Tarim ve Orman Bakanligi Gida ve Kontrol Genel Müdürlügü’nün konuyla ilgili yayimladigi teblig hükümlerine uygun olarak faaliyetin yürütülecegini ifade eden emekli Albay Hüseyin Rahmi Kabakci, “Kurbanliklarin kesimi; modern tesislerde, hijyenik kosullarda, her kesimhanede görevlendirilen vakif personeli, veteriner hekim, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altinda, kesimhanelerin kapasitelerine göre, Kurban Bayrami’nin ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapilacaktir. Kesimlerin yapilacagi merkezler; Bilecik, Baglar/Diyarbakir, Sur/Diyarbakir, Elazig, Gaziantep ve Malatya’dir” dedi.

Bagis detaylari hakkinda bilgilendirmede bulunan Kabakci, “Elde edilen gelir; tamamen vakif senedine uygun olarak yardim plani dâhilindeki sehit yakinlari, malul gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine yapilacak yardimlarda kullanilacaktir. Vakfimizin kurban bagis bedeli bu yil 2 bin 350 TL ya da 150 ABD dolari veya 145 euro olarak belirlenmistir. Kurban bagislarinizi; vakfimizin anlasmali oldugu bankalarin Türkiye genelindeki subelerinin kurumsal tahsilat ekranlari ile internet bankaciligini kullanarak herhangi bir ek ücret ödemeden veya vakif internet sitesi üzerinden kredi karti araciligiyla, Ankara’da Vakif Genel Müdürlügü ile Adana, Bursa, Erzurum, Istanbul, Izmir ve Samsun’daki vakif temsilcilikleri veya sirketleri vasitasiyla makbuz karsiligi, nakit ya da kredi karti ile yapabilirsiniz” diye konustu.

Hüseyin Rahmi Kabakci su bilgileri verdi:

“Mehmetçik Vakfi’nin ilan edilen bu açiklamalarini kabul edip izah edilen yollardan herhangi biriyle Mehmetçik Vakfi’na kurban bagisinda bulunan bagisçilarimiz, kurbanliklarinin kesimi için Mehmetçik Vakfini malik ve vekil kilmis olacaklardir. Vekâleten kurban bagisi hizmetinin, temin edilen kurban sayisi ile sinirli olmasi nedeniyle kurban bagisinda bulunacak vatandaslarimizin bagislarini son günlere birakmamasi arzu edilmektedir. Temin edilen kurbanlik sayisinin yeterli olmasi halinde bankalar araciligi ile yurt disindan döviz ile yapilacak bagislar için son tarih 6 Temmuz 2022 Çarsamba saat 16.00’dir. Yurt içinden son bagis tarihi 8 Temmuz 2022 Cuma saat 12.30’dur. Vakif online bagis sisteminden ise 9 Temmuz 2022 Cumartesi saat 18.00’e kadar bagis kabul edilebilecektir. Kesim sonrasi bagisçilarimiza minnetimizin simgesi olarak gönderdigimiz konserve kavurmanin (yurt içinde), tesekkür mektubunun, noter onayli kesim tutanagi ile kurban kesimi görüntülerinin ulastirilabilmesi için; bagis islemleri sirasinda kimlik, adres, cep ve ev telefon bilgileri ile vatandaslik numarasinin tam ve dogru olarak yazilmasini rica ederiz. Mehmetçik Vakfi’nin, vatandaslarimizin kendi irade ve arzusu ile yaptiklari vekâleten kurban bagislarini kabul ettigini, baska kisi, kurum veya kuruluslara Mehmetçik Vakfi adina vekâleten kurban bagisi toplama yetkisi vermedigini kamuoyunun bilgisine saygiyla sunar, bagislariniz için tesekkür ederiz.”
Kaynak: İHA