Geçmisi 3 Bin Yila Dayanan Zernaki Tepe'ye Farkindalik Yürüyüsü

Van’in Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu’nun da aralarinda bulundugu 50 kisilik bir grup, geçmisi 3 bin yila dayanan Dogu Anadolu Bölgesi’nde tek modern izgara planli Antik Kent olan Zernaki Tepe’ye yürüyüs gerçeklestirildi.

Geçmisi 3 Bin Yila Dayanan Zernaki Tepe'ye Farkindalik Yürüyüsü
Ercis Belediyesinin destekleri ile Ercis Gezginler Dernek üyesi 50 kisi, geçmisi 3 bin yila dayanan Dogu Anadolu’da tek modern izgara planli Antik Kent olan Zernaki Tepeye yürüyüs gerçeklestirildi.

Tarihi kente dikkat çekme amaçli yaklasik 3 kilometre yürüyerek Zernaki Tepeye gelen grup, burada Ercis Belediyesi ekipleri ikramlar bulundu. Topluluk alani inceleyen kaymakam Mehmetbeyoglu’na Zernaki Tepede yapilan kazi çalismalari hakkinda bilgi verildi.

Burada açiklama yapan Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu, “Ercis Belediyesi olarak sehrimizin tarihi ve kültürel mirasini çok önemsiyoruz. Bu çerçevede tarihi milattan öncesine dayanan Zernaki Tepe’deyiz. Doga yürüyüsüne merakli vatandaslarimizla birlikte ilçemizin turizm destinasyon merkezi olan Zernaki Tepe’ye yürüyüs düzenledik. Zernaki Tepe sehrimiz hem Van’imiz hem bölgemiz için çok önemli bizim için önemli bir degerdir. Ercis Belediyesi ve Ercis Kaymakamligi olarak bu alanin turizme kazandirilmasi için bir ilke imza atarak 2021 yilinda kazi çalismasi baslatmanin mutlulugunu yasiyoruz. Van YYÜ Arkeoloji Bölümü Baskanliginda, ilk kazi çalismalarini beraber baslattik. Çalismalarin ilk etabinda bulundugumuz sahada Zernaki Tepe’nin tarihine isik tutacak önemli bulgular elde edildi. 2022 yilinda da kazi çalismalari kaldigi yerden devam edecektir” dedi.

Amaçlarinin sehre ve memleketin taninmisligini ön plana çikarmak istediklerini ifade eden Kaymakam Mehmetbeyoglu, “Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi ülkemizi ve memleketimizi ve özelinde Ercis’imizi 2023, 2053 ve 2071 vizyonuna yelken açmis ülkemizin güzide ilçesi Ercis’i turizm ve kültür merkezi yapmaktir. Öncelikli olarak sunu gördüm burada yasayan kardeslerimiz ve hemserimizin gençlerimizle birlikte yaptigimiz yürüyüste çok sasirdilar. Büyük bir tarihi mirasa taniklik etmenin mutlulugunu yasiyorlar. Böyle bir kültürel mirasin açiga çikartilmasi noktasinda yapilan çalismalar bize mutluluk ve memnuniyet veriyor. Bu kazi çalismalarinin yürütülmesinde basta AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas beyefendi olmak üzere, Van Valiligi, Kültür ve Turizm Il Müdürlügü ve üniversiteye tesekkür ediyorum. Yürüyüse katilan bütün vatandaslarimiza ve Ercis gezginler dernegine ve basin mensuplarina sükranlarimi sunarim” seklinde konustu.

Ercis Gezginler Dernek Balkani Israfil Akan, “Bu gün Ercis Belediyemizin destegi ile birlikte yaklasik 50 arkadasimizla birlikte 3 bin yillik geçmisi olan Dogu Anadolu Bölgesi’nde tek izgara planli Antik kent olan Zernaki Tepe’ye yürüyüs gerçeklestirdik Burasinin tanitimina katki saglamak için bu yürüyüsümüzü gerçeklestirdik. Yaklasik 3 kilometre yürüdük. Yürüyüsümüzde Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekilimiz Nuri Mehmetbeyoglu’da bizlere eslik etti. Akabinde belediyemiz arkadaslarimiza çesitli ikramlarda bulundular. Geçen sene baslayan kazi çalismalari Insallah bu sene de baslar burasi gün yüzüne tamamen çikar. Destek verenlere tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA